Aan tafel met 'De Ommekeer'

3 juni 2012 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - In navolging op de 750ste verjaardag van Amersfoort kondigt Mobile de derde editie aan van de jaarlijkse manifestatie om het omgekeerde te bedenken ('Think the opposite'). Het is een tocht langs vier culturele panden die door de crisis leeg zijn komen te staan en die op een nieuw gebruik wachten. De Ommekeer wordt op vrijdag 8 juni gehouden. Net als voorgaande jaren wordt het vuur van Onze Lieve Vrouwe Toren in een processie rond half zeven 's avonds naar het water van de Eem gebracht.

Aangekomen bij De Zonnehof kunnen deelnemers rond 19.00 uur aan tafel gaan, terwijl de koks van André Amaro koken en kunstenaars, direct betrokkenen en aanwezigen nieuwe ideeën presenteren. De Zonnehof komt leeg, maar moet behouden blijven. Wat kunnen we met de Elleboogkerk? Wie heeft er een goed idee voor de Sint-Aegtenkapel en wat wordt het alternatief voor Kunsthal KAdE? Fons Asselberg, voormalig wethouder van Amersfoort en Jos Zandvliet dragen hun steentje bij in de zoektocht naar 'de Idee'. De 'Tafel van de Idee' is een 120 meter lange mobiele eettafel en tegelijkertijd podium voor de artiesten.

Na de maaltijd vertrekt de stoet vanaf De Zonnehof, gaat langs de Elleboogkerk en de St. Aegtenkapel en stopt bij KAdE. Tot slot wordt het vuur met een passende ceremonie aan het water van de Eem toevertrouwd.

Kaarten voor de Ommekeer kosten 20 euro en kunnen worden gekocht via www.lievevrouw.nl. Voor informatie over de Tafel van de Idee en de tournee: www.tafelvandeidee.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie