De chemie tussen Kruiter&Linker

28 maart 2012 om 00:00 Cultuur

VATHORST - Waar liefde èn de liefde voor muziek toe kan leiden is te beleven in de Theaterzaal van De Kamers op zaterdagavond 31 maart. De première van het muzikale theaterprogramma van het bijzondere duo Esther Kruiter & Paul-Jan Linker. Met de veelzeggende titel ‘Liefhebben, lijden, loslaten, leven …… en weer liefhebben’ nemen ze het publiek mee in een muzikale reis die voor beiden grotendeels autobiografisch is.

,,We ontmoetten elkaar ruim twee jaar geleden in muziekcafé het Nonnetje,’’ vertelt Paul-Jan. ,,Ik heb vanaf mijn zestiende al liedjes geschreven, waaronder een duet ‘All the way’. Toen Esther me vertelde dat ze professioneel zangeres is bekende ik haar dat ik weer was begonnen met componeren. Ook vroeg ik of zij het duet met mij wilde zingen.’’ Vanaf die tijd zijn ze samen gaan optreden. Het duet ‘All the way’ maakt inmiddels onderdeel uit van hun eerste theatervoorstelling. De chemie tussen de twee beperkte zich niet tot de muziek.

,,De try-out van het programma hebben we gedaan tijdens het evenement ‘Gluren bij de Buren’ afgelopen jaar en de reacties waren positief,’’ vervolgt Paul-Jan, ,,de voorstelling in De Kamers is de echte première van ons programma.’’

‘Liefhebben, lijden, loslaten, leven en weer liefhebben’ is een voorstelling met een eigen repertoire van Nederlands- en Engelstalige liedjes over verliefdheid, het uit elkaar groeien in een relatie en daarin jezelf verliezen, het leren loslaten en weer opnieuw beginnen. Met vrolijke humor en rake tekstconstructies raken ze hun publiek. De authentieke, krachtige, eenvoudige en zeer melodieuze luisterliedjes worden mooi aan elkaar verteld.

,,Omdat de teksten soms heel persoonlijk zijn kostte het me wel moeite om over het thema ‘lijden’ te zingen,’’ vertelt Esther. ,,Het raakt mij persoonlijk. Het is toch anders als je een gevoelige tekst van iemand anders staat te zingen.’’

Esther Kruiter (1969) heeft een jarenlange ervaring als zangeres. Ze zong in bands, solo en in theatervoorstellingen. Sinds een aantal jaren is zij professioneel zangeres. Zij treedt op met muziekband om een feest te bouwen of met een gitarist of pianist voor een sfeervolle achtergrond bij diners. Daarnaast geeft zij zangles. Ze deelt persoonlijke momenten, vrolijk en ingetogen. www.estherkruiter.nl

Paul-Jan Linker (1969) speelt sinds zijn tiende piano en componeert sinds zijn zestiende. Hij vormde zijn eigen band Double/Dubbel (later LINK) waarmee hij onder andere de kleine prijs van Dordrecht won. Na een vooropleiding conservatorium koos hij toch voor een carrière in het bedrijfsleven en hing op zijn 29e zijn piano ‘aan de wilgen’.

Sinds 2,5 jaar is hij aan zijn tweede muzikale leven bezig en componeert hij weer volop. Paul-Jan is tevens oprichter van De Muzikale Organisatie, waarmee hij een muzikaal concept vervlecht in organisaties en bijeenkomsten.

Kruiter/Linker zijn op zaterdag 31 maart vanaf 20:15 uur te bewonderen in de Theaterkamer. De zaal is om 20:00 uur open. Toegangskaarten à 10 euro zijn online te bestellen via www.dekamers.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie