Fotografie tijdens literair diner

28 maart 2012 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Van 18 mei t/m 13 juli wordt de Internationale Fotobiënnale GRID gehouden. Amersfoort doet daaraan mee met een eigen festival: Amersfoort Fotostad, met bijzondere tentoonstellingen, workshops en lezingen door de hele stad. Dit voorproefje gaat kort in op het literair diner op maandag 11 juni in Leerhotel Het Klooster.

Wie op maandag 11 juni meedineert geniet tijdens het eten van de zinderende fotobattle van Manon Wouterse en Jeroen Jazet. Nico Brons verklaart het nieuwe fenomeen iPhonografie en Pauline en Wim Opmeer doen aan de hand van indringende en persoonlijke foto´s verslag van hun wereldreis. Onder meer hebben zij het effect van kleinschalige, duurzame samenwerkingsprojecten.

De Amersfoortse fotograaf Jaco Klamer vertelt tijdens de avond uitgebreid over De Hoorn van Afrika. Daar ontmoette hij mensen in uitzichtloze situaties. In gedachten kun je meelopen met de jonge herdersjongen Achmed, die Klamer daar ontmoette, op de vlucht voor de dorst. Ook vertelt hij over Ebrahim en Fatima, gaat hij in op de vlucht van Nur, en brengt hij de lotgevallen van Rochia ten gehore.Hij laat ook meeleven met moeder Binto.

u Presentatie door Mirjam Barendregt en Hans van Helden.

Kijk voor het volledige programma van Amersfoort Fotostad en het reserveringsformulier voor het literair diner op www.033fotostad.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie