Smartlappenfestival weer één groot feest

20 april 2011 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - ,,In één woord grandioos.” Organisatoren Irena en Arie van Veenschoten kijken met heel veel plezier terug op de tweede editie van het Smartlappenfestival. ,,Het was erg druk, erg gezellig en iedereen had plezier”, aldus Irena. ,,Zaterdagavond tijdens de Smartrevue waren er naar schatting alleen al drieduizend mensen aanwezig. Prachtig.”

Zaterdagmiddag begon het festival op maar liefst vier plaatsen in de stad. Het winkelend publiek in de Langestraat werd getrakteerd op optredens van onder anderen Rozen & Gladiolen. Ook op de Hof en uiteraard de Groenmarkt vonden tal van optredens plaats. Ook klonken smartelijke geluiden vanaf het water: De Eemvaarders voeren op boten van de Waterlijn door de mooi Amersfoortse grachten.

Nieuw element was de Smartrevue. Irena: ,,Die bleek enorm aan te slaan. De begeleidende band Willie en de Billies was ook ronduit fantastisch.” Haar ,,eigen vent” Arie trad tijdens de revue ook op, als André Hazes.. ,,En hij mocht een toegift geven en hij zong ‘Zij gelooft in mij’...”

De Smartbroche sloeg ook aan. Volgend jaar zal daarom alsnog een uitgave verschijnen van 2010. ,,Dit om de serie compleet te maken”, aldus Irena. ,,En er zijn nog broches van dit jaar te verkrijgen. Wie ze koopt ondersteunt het festival en wordt het volgend jaar een nog groter feest. Ze zijn verkrijgbaar bij ons café De Boa’s aan de Groenmarkt.”

Meer informatie en veel foto´s staan op www.smartlappenfestivalamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie