Theatertrio ‘De Andersons’ op nieuwjaarsreceptie

22 december 2010 om 00:00 Cultuur

VATHORST - Theater De Kamers start zaterdag 8 januari het nieuwe jaar met de inmiddels traditionele Nieuwjaarsreceptie voor wijk en stad. De organisatie trakteert de aanwezigen op de gratis voorstelling ‘Mijn Rijkdom’ van De Andersons.

Rond 15.30 uur is er een korte Nieuwjaarspeech over ‘rechtse mensen en linkse hobby’s in 2011’. Tijdens de receptie treden de De Andersons twee keer op. De Andersons zijn de zangers/theatermakers Roel Dullaart en Anna Ågren, samen met hun pianist Jarno van Es.

Dit onwaarschijnlijke trio zoekt koppig naar de zin van het bestaan. Het leven zal en moet zin hebben. En anders maak je maar zin. Ze brengen een poëtisch en humoristisch liederenprogramma waarin ze niemand onberoerd zullen laten. De Andersons zetten alle deuren wagenwijd open. Niet voor een briesje, maar voor een storm.

Roel Dullaart, Anna Ågren (zang en spel) en Jarno van Es (piano) vormen het trio De Andersons. Alle drie studeerden ze af aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waarna Roel en Anna hun studie vervolgden aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Tijdens deze studie maakten zij, als duo, deel uit van de finalistentoer van het Amsterdams Kleinkunstfestival met hun voorstelling ‘Wij gaan het anders doen!’.

Anna Ågren speelde met Herman van Veen in de familievoorstelling ‘Verboden te lachen’. In de afgelopen 3 jaar zongen ze o.a. met Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Gerard van Maasakkers in hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens. Ook maakten ze deel uit van de theaterproductie ‘Het Vreemdelingenlegioen’ in regie van Minou Bosua (Bloeiende Maagden) en speelden in diverse eigen voorstellingen op Festival Boulevard te Den Bosch in regie van Anna Uitde Haag.

Ze geven zich totaal en vragen van het publiek hetzelfde te doen. Ze sleuren u mee in hun wereld van filosofische nieuwsgierigheid, breekbare beschouwingen en absurdistische gulzigheid met een zekere neiging tot hysterische blijmoedigheid en droefgeestig getob.

De Andersons laten zich niet vangen in één bepaald genre. Van tedere rock tot absurde opera, van schrijnende chansons tot groteske kleinkunst. Ze brengen vooral eigen werk en daarnaast werken ze ook samen met tekstschrijfster Elinor Archer. De Andersons zingen voornamelijk Nederlands met af en toe een uitstapje naar het Engels en het Zweeds.

De ontvangst op zaterdag 8 januari is vanaf 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie