Studiemiddag ‘Wat is er mis met vrouwen?’

22 december 2010 om 00:00 Cultuur

VATHORST - Op zaterdag 22 januari organiseert Theater De Kamers in Amersfoort Noord een studiemiddag met als thema ‘Wat is er mis met vrouwen?’ Drie schrijfsters, Lisette Thooft, Nicolien Bot en Elma Drayer, etaleren ieder hun geheel eigen visie op vrouwen. Daarnaast is er ruimte voor discussie onder leiding van IKON tv-presentator Annemiek Schrijver. De middag wordt verluchtigd met muziek en cabaret.

Wat is er aan de hand met de vrouwen van tegenwoordig? Zijn we verwend en moeten we niet zeuren? Zijn we een tobberig volkje en hebben we hulp nodig? Moeten vrouwen de draak in zichzelf doden met behulp van de prins op het witte paard? Of ligt de waarheid in het midden? Dat er wat aan de hand is, is wel duidelijk, want er wordt druk over geschreven. Hoog tijd om op onderzoek te gaan!

In de zoektocht naar de waarheid, leggen we tijdens deze studiemiddag ons oor te luisteren bij drie schrijfsters die alle drie een eigenwijze visie hebben op vrouwen, discussiëren we onder leiding van tv-presentator Annemiek Schrijver en mijmeren we verder onder het genot van muziek en cabaret. Een lichtvoetige middag, waarbij overigens de mannen van harte uitgenodigd worden om mee te denken en te mijmeren.

Lisette Thooft is publiciste, spreekster en freelance journaliste voor o.a. Happinez. Schrijfster van ‘De onverzadigbare vrouw (en de afwezige man)’, uitgeverij Balans.

Nicolien Bot is trainster en coach. Schrijfster van o.a. ‘Pit en passie voor vermoeide heldinnen’, uitgeverij Ten Have.

Elma Drayer is columniste bij Trouw en Vrij Nederland. Schrijfster van ‘Verwende prinsesjes. Portret van de Nederlandse vrouw’, uitgeverij De Bezige Bij.

Annemiek Schrijver is een tv-presentator, radio/tv documentairemaker, schrijfster en muziekdocent.

Op zaterdag 22 januari 2011, De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort. Deze studiemiddag is van 14.00-18.00 uur. De toegang bedraagt: € 24,50, inclusief koffie/thee en hapje en drankje na afloop. Ook is het mogelijk vanaf 18.00 uur een maaltijd met de schrijvers te gebruiken in De Eetkamer. Info en reserveren: www.dekamers.nl, info@dekamers.nl, of telefonisch 033-2012343.

Familievoorstelling Lichtkind (4+) op Tweede Kerstdag

Al geruime tijd organiseert De Veenkerk in samenwerking met De Kamers een serie bijzondere zondagen onder de titel ‘Zinnige Zondagen’. De Zinnige Zondagen zijn bedoeld voor iedereen, kerkganger of niet, en vooral voor zoekers en speurders naar zin en samenhang. Bij iedere editie wordt er een bijzondere persoon uitgenodigd of een voorstelling of concert geprogrammeerd, steeds met een spirituele inslag. Op Tweede Kerstdag 26 december is de familievoorstelling Lichtkind van Theater Ziezo te zien. De aanvang is 11.00 uur. De Zinnige Zondagen worden mede mogelijk gemaakt door Kerk en Wereld en op basis van een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van 5 euro. Reserveren is noodzakelijk, (www.dekamers.nl).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie