Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Poep op je stoep

17 augustus 2022 om 10:30 Column

Amersfoort is poep op de stoep. Het was weer eens raak in de binnenstad. Wat is toch die vieze geur, het is een hoop stront voor je deur! Krijgen we bezoek, nee het is een wildplasser met zijn piemel uit zijn broek! Wat hadden we lol na het draaien van een stevige drol! Wat was ik trots na het achterlaten van plakkaat stinkende kots! Wat alcohol aanricht is vaak duidelijk te zien en te ruiken na een weekend vol drank en drugs. Alle fatsoensnormen worden overboord gegooid, alle remmen gaan los. De overlast zorgt voor (pis!)nijdige binnenstadbewoners die wethouder Willem-Jan Stegeman hiermee confronteren door hem een ludieke kaart met poep en pies erop testuren. Met ‘Hartelijke Zomergroeten’. 

Dat het ook anders kan lieten Yara (7), Alisa (10) en Kim (10) uit Rustenburg zien die maar liefst 58 hondenpoepzakjes hadden verzameld bij een honden uitlaatplek aan de Reintendreef. Kinderlintje graag voor die drie milieubewuste kanjers! 

Uw stukkiesschrijver, broodje met vegan plantaardige hartige plakken met Gouda-smaak op basis van kokosolie voor z’n neus, kreeg op zijn stukkie over korte broeken en (spier)witte benen best wat leuke reacties. Ben razend nieuwsgierig hoe jullie reactie zou zijn als ik in een rok zou rondfietsen, dit naar aanleiding van het dragen van een linnen rok op de rode loper tijdens een film première door de Amerikaanse acteur Brad Pitt. Dat gaat echter niet gebeuren. 

Wil toch even stilstaan bij het overlijden van oud-collega en sportverslaggever van dit prachtblad Huub van Aerssen. Aardige vent en prima collega die veel te jong is overleden. Wens de familie, (sport)vrienden en allen die hem dierbaar waren veel sterkte met dit verlies. Datzelfde geldt voor de familie en voetbalvrienden van Recep Argün, speler bij het vierde elftal van ASC Nieuwland. Prachtig gebaar daar op het Amersfoortse Voetbalkampioenschap (AVK), die minuut stilte voor Recep.


Heb weer een prikje (voor 3 maanden) met Zoladex gekregen door een schattige verpleegkundige, Marjolein Gorissen van ExpertCare. Ondertussen blijven mevrouw De Keijzer en ik de horecaondernemers steunen. Eten bij proeflokaal ‘Bregje’ op de Kleine Koppel is mijn eega prima bevallen. Samen met vriendin Alice heeft ze daar uitstekend gegeten na eerst een vaartochtje met fietsboot ‘Eemlijn’ te hebben gemaakt. Zelf heb ik tijdens dat heerlijke Jazzfestival met spetterend optreden van zangeres Trijntje Oosterhuis, de bitterballen en speciaal biertjes goed laten smaken en de heen en weer vliegende serveerstertjes beloond met een keijzerlijke fooi. Tijdens het tikken van dit literaire meesterwerkje hoor ik op de achtergrond Tom Jones ‘Green Green Grass Of Home’ zingen maar als ik naar mijn gras kijk is het meer ‘Yellow Yellow Grass Of Home’.

Oh, dat broodje met die vega plantaardige plakken Gouda-smaak, smaakte met een kloddertje mosterd zo slecht nog niet!


Joop de Keijzer 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie