Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Wokken, catering en vorkje prikken!

25 mei 2022 om 10:15 Column

Als uw stukkiesschrijver, redder van net uitgevlogen pimpelmeesje, door oud-collega van de belastingdienst Doeke Schippers en zijn vrouw José wordt uitgenodigd om te komen eten in ‘Wok het Oosten’ aan het Stationsplein gaat hij natuurlijk gretig op deze uitnodiging in. 

Ontmoet daar dames en heren uit lang vervlogen tijden. Soms moest ik goed kijken wie hij/zij ook alweer was en waar ik ze van ken. Oud-teamleiders George en Falko waren overduidelijk in de breedte gegroeid, namen het er goed van. Mannen als Ruud, Ep en Jelle waren geen spat veranderd, alleen een rimpeltje meer hier en daar. Het Inputplein kwam ter sprake en het ontvangkantoor op de Amsterdamseweg waar nu de Gamma staat. Heb lekker zitten eten en aan de volle tafels was goed te zien dat deze manier van eten nog altijd mateloos populair is. Had achteraf beter de medium saus moeten nemen want die hete variant brak mij een paar keer op. Doeke en José, heb genoten van Cha Siu, La Yap Juk, Hak Tsieuw Au Yuk en Toeng Koe Ha! 

Mijn volgende eetervaring deed ik op bij het uitgestelde 50 jaar getrouwd zijn van het echtpaar Westhof uit Nijkerkerveen. Johan en Hill hadden bevriende cateraar Hennie het eten laten verzorgen. Drie prachtig opgemaakte schalen met macaroni, aardappel en zalmsalade met daarnaast lekker malse kipsaté, gehaktballetjes en vers fruit. Daar in de partytent met muziek uit de zestig- en zeventigerjaren gingen we met veel oud-voetballers uit mijn team heel ver terug in de tijd. De zondagen dat we het licht uitdeden in de voetbalkantine en de dames achter de bar soms tot wanhoop dreven. Natuurlijk kwam spraakmaker voetbalanalist Johan Derksen ter sprake, daar waren de meningen sterk over verdeeld. Van Cor kreeg ik nog een veer in m’n poeperd over mijn stukkies en als we niet op een muziekje of popbandje konden komen werd het razendsnel opgezocht met de alom aanwezige iPhone. Heerlijk avondje gehad met nostalgische herinneringen uit de tijd van de Sjorsjes, Sjappies, vetkuiven, nozems, hippies, brommertjes/buikschuivers.  

Vandaag echter vertoeft uw stukkiesschrijver, amusekoning op leeftijd, op een totaal ander eetfestijn. Straks prikt hij, met cameraman Peter en presentatrice Nilia een vorkje bij het culinairste evenement van Amersfoort ‘De Proef’ op prachtlocatie De Oliemolenhof in De Nieuwe Stad. Ervaar de gastronomische hoogstandjes, de topwijnen, de mij altijd toelachende oesters, de fijne Arabische keuken, de hemelse Indonesische gerechten, amusepareltjes, en supermals vlees van de Big Green Egg BBQ. De keijzerlijke huig wordt weer gestreeld, smaakpapillen maken vreugdedansjes, tongstrelers liggen op mijn komst te wachten. Komt allen naar dit eetparadijs. Laat u goddelijk verwennen door veertien toprestaurateurs uit Amersfoort en de regio.

Uw stukkiesschrijver heeft dan inmiddels al een voorproefje gedaan!   

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie