Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Ga stemmen!

9 maart 2022 om 10:00 Column

Toen uw politieke duider de column van collega Jeroen Stomphorst in het AD/AC van afgelopen zaterdag las waarin hij zijn stukkie eindigt met ‘BPA hoort niet in stadhuis’ vond ik dat een gedurfd statement. Het wachten was dan ook op een verontwaardigde reactie van BPA voorman Hans van Wegen.    

Uit zéér onbetrouwbare lokale politieke bronnen heeft uw stukkiesschrijver, Mondriaanvlag in top, inmiddels vernomen dat Van Wegen als door een wesp gestoken, pisnijdig een aangifteformulier van de grote stapel op zijn bureau in de fractiekamer heeft gepakt, stappen gaat ondernemen want dat zal die Stomphorst leren! Jeroen heeft overigens het volste vertrouwen in een goede afloop, stemt op 16 maart geen lijst 8. Om nou te zeggen dat in Amersfoort de verkiezingskoorts heerst, is te veel gevraagd want behalve in dit prachtblad en een paar bijeenkomsten is er nauwelijks spektakel in verkiezingsland.

Affiches op diverse locaties in Amersfoort springen er ook niet uit door originaliteit. Daar komt nog bij dat het vertrouwen in lokale overheid daalt. Sta voor het bord op de Puntenburgerlaan, bekijk maar liefst 15 campagneposters, de een nog saaier dan de andere. Kennen jullie ‘m nog die poster van de PSP met naaktmodel Saskia Holleman in 1970! Anno 2022 is het erg netjes en vaak standaard. 

D66 neemt de landelijke slogan gemakshalve maar over, is wel voor een bruisende stad. VVD komt met Amersfoort Blijft Goed Wordt Beter, met op een ondankbare/onverkiesbare zestiende plaats oud coryfee Ruud Luchtenveld die zelf maar campagne voert om als VVD raadslid aan het werk te kunnen. Stem Groen Links, was er echt geen creatieve groene geest die er iets origineels van kon maken? Wat een truttig inspiratiearm affiche. CDA met dat vrolijk lachende koppie van Micheline Paffen en de enige met een QR-code, tegen windmolens, een voldoende. CU, Samen Recht Doen tja, wat kleurloos maar wel met een gebed voor de stad.

Amersfoort 2014, Lokale Daadkracht, hebben Soesterkwartier/Bosbad omarmd. SP, Strijd mee stem SP, wel een leuke stunt met dat Gouden Kalf en géén nieuw paleis, lees stadhuis, voor politici. BPA Lijst 8, slaapverwekkend. PvdA, Kies De Menselijke Maat en doet veel goeds voor Amersfoort, ietsje minder doorsnee. DENK, geen slagzin bedacht, saai. PvdD, waar was het dierenplaatje, al was het maar een lieveheersbeestje, wel jammer van die honderd boompjes. Jezus Leeft, Volg Jezus maar waar is ie, is niet te vinden en waar gaat ie heen, op de fiets, hoe dan? Zwarte Piet Is Zwart komt met een tekst uit Efeziërs 6:12! Wat moet je hiermee? Amersfoort Vrijheid, Open en Vrije Samenleving, gaap, gaap. Lijst Sanders, Noëlle kijkt ons onderwijzerig aan. Mag iets spontaner en overtuigender, Sanders! En die peiling onder 255 Amersfoorters is natuurlijk absoluut niet representatief voor onze Keistad met zijn bijna 159.000 inwoners! 

Ga stemmen, stel me niet teleur! 

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie