Femke Bol (links) liep een wereldrecord op de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn.
Femke Bol (links) liep een wereldrecord op de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek in Apeldoorn. Christine Schut

Topfavoriete Bol probleemloos door op 400 meter bij EK indoor

3 maart 2023 om 08:58 Atletiek

AMERSFOORT/ISTANBUL (ANP) De kop is eraf voor Femke Bol op de EK indooratletiek in Istanbul. Ze won eenvoudig haar serie van de 400 meter en is door naar de halve finales.

De 23-jarige Amersfoortse spande zich zichtbaar niet al te veel in en klokte een voor haar doen bescheiden tijd van 52,35 seconden op de indoorbaan in de Ataköy Arena. De drievoudig Europees kampioen komt vrijdagavond weer in actie.

Bol is de torenhoge favoriete voor het goud in Istanbul. Ze maakte grote indruk in de atletiekwereld met haar wereldrecord van 49,26 dat ze liep bij de NK indoor in Apeldoorn. Bol liep daar het 41 jaar oude record van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken.

Wanneer in actie?
Vrijdagochtend om 8.40 uur kwam Femke Bol in actie in de series op de 400 meter. Dezelfde avond, om 17.55 uur, zijn de halve finales en als ze daar doorheen komt, volgt zaterdag om 18.30 uur de finale van ‘haar’ afstand.
Samen met Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Eveline Saalberg hoopt ze bovendien in de 4x400 meter estafettefinale op zondag om 17.25 uur hoge ogen te gooien.

De Stad Amersfoort app
De Stad Amersfoort heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis app voor Android of iOS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie