Indisch geklede poppen
Indisch geklede poppen Aangeleverd

Gerard Mosterd vertelt over Indië en Indonesië

26 juli 2018 om 09:35 lokaal Deel je nieuws

Gerard Mosterd vertelt op zaterdag 4 augustus vanaf 15.00 uur over zijn werk als danser, choreograaf en theaterproducent en zijn verzameling kunstvoorwerpen uit voormalig Nederlands-Indië. Hij doet dit in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 te Amersfoort.

Aansluitend vertoont deze met name in Indonesië gevierde Nederlandse kunstenaar een filmregistratie van de door hem in Indonesië gemaakte dansvoorstelling 'Een Javaanse Histoire du Soldat'. Deze voorstelling, met Wieteke van Dort als verteller, was vorig jaar in de Nederlandse theaters te zien. Gerard Mosterd werd in het Soesterkwartier geboren en heeft (via zijn moeder) Indische wortels. In het huidige Indonesië verricht hij inmiddels gedurende twee decennia pionierend werk in de podiumkunstenwereld.

De unieke collectie Javaanse en Balinese dansmaskers, houten en bronzen kunstobjecten maakt deel uit van een expositie waarvoor ook Herman Klaasen materiaal beschikbaar stelde. Diens schilderijen en tekeningen dateren vooral uit de tijd dat deze (ook in het Soesterkwartier geboren) Amersfoortse oud-tekenleraar als oorlogsvrijwilliger (OVW'er) tussen 1946 en 1950 op het eiland Java verbleef.

De tentoonstelling kan op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur worden bezocht. In de maanden juli en augustus is het wijkmuseum ook op woensdagen van 12.00 tot 16.00 uur gratis toegankelijk. Kinderen kunnen dan na een rondleiding vragen over de museumwoning beantwoorden en daarmee een sticker voor de jaarlijkse ZomerPretPas verdienen. Bij zes stickers kunnen de kinderen een 'superhoofdprijs' winnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie