Afbeelding
Archief BDUmedia

'Amersfoort aantrekkelijker voor buitenlandse bedrijven'

17 juli 2018 om 14:42 Nieuws

AMERSFOORT Anderhalf jaar nadat de Europese Commissie de regio Utrecht heeft uitgeroepen tot een van Europa's meest competitieve regio's, ziet de regio nog steeds een toename van het aantal buitenlandse bedrijven dat zich op deze centrale plek vestigt, meldt Invest Utrecht.

Een van deze bedrijven is nu ook Trig. Het bedrijf uit Edinburgh specialiseert zich in apparatuur voor communicatie en navigatie voor de kleine luchtvaart. CEO Andy Davis: ,,Europa is een van de belangrijkste markten voor ons en met een nieuw kantoor in Nederland komen we dichter bij bestaande afnemers te zitten. We weten dat dealers onze eersteklas klantondersteuning al waarderen. Met ons nieuwe filiaal in Amersfoort, waar we tevens een reparatieafdeling openen, wordt die service nog verbeterd."

De beslissing van Trig past in een tendens in de regio Utrecht: in de periode 2012-2015 openden rond de tien buitenlandse bedrijven per jaar hun deuren, in de afgelopen periode is dat aantal gestegen tot vijftien a twintig per jaar.

Bij het vinden van een locatie voor de vestiging in het bedrijf is geholpen door Trade & Invest van Utrecht Region. Dit is een samenwerking tussen de gemeenten Amersfoort en Utrecht en de provincie Utrecht. De drie overheden hebben hetzelfde voor ogen: het internationaal beter voor het voetlicht brengen en meer profiteren van de uitstekende condities die in de Utrechtse regio voorhanden zijn. Het aantrekken van buitenlandse bedrijven is daar een prominent onderdeel van.

Fatma Koser Kaya, wethouder Economie van Amersfoort: ,,De vestiging van Trig Avionics in Amersfoort zie ik als een prachtig resultaat van de samenwerking in onze regio. Deze samenwerking zie ik in de toekomst verbreden naar andere gemeenten. Als we onze handen ineen slaan kunnen we tot de top van de Europese regio's blijven behoren. En dat is ontzettend belangrijk voor de werkgelegenheid."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie