Afbeelding
Archief BDUmedia

Bar Comics weer open: 'sluiting kon niet door de beugel'

13 juli 2018 om 12:35 lokaal

AMERSFOORT De horecazaak Bar Comics in het Soesterkwartier mag weer open. De rechtbank Utrecht heeft de beslissing van burgemeester Lucas Bolsius om de zaak te sluiten en de vergunningen in te trekken, vernietigd, zo schrijft advocaat Jan Visscher. ,,Zowel de sluiting op grond van de Opiumwet als de intrekking van de vergunningen konden niet door de beugel."

De zaak werd gesloten en de vergunningen werden ingetrokken nadat op 28 maart een controle werd uitgevoerd en door een bezoeker van de horecazaak 0,83 gram cocaïne werd aangetroffen. ,,De rechtbank is echter tot het oordeel gekomen dat zowel de sluiting als de intrekking van de vergunningen niet in stand kan blijven. De beslissing van de burgemeester wordt vernietigd. Daarnaast wordt de burgemeester veroordeeld in de proceskosten", aldus de advocaat.

,,De eigenaar heeft van meet af aan uitgelegd dat hij alles doet om drugs te weren", schrijft Visscher ,,Het is voor hem echter onmogelijk om al zijn klanten bij binnenkomst te fouilleren. In de beroepsprocedure is uitgelegd en onderbouwd dat er bovendien geen enkele indicatie was voor handel in harddrugs en dat er slechts sprake was van een gebruikershoeveelheid bij een willekeurige klant."

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie