de notenkraker suite op zaterdagmiddag 17 december 14.00 uur in kandelaarkerk in amersfoort

7 december 2022 om 15:29 Overig Deel je nieuws

De Notenkraker Suite van Tchaikovsky is een populaire balletsuite gebaseerd op een sprookje dat rond de kerst wordt uitgevoerd.  Een selectie van deze muziek wordt zonder ballet uitgevoerd maar met een verteller. Drie orkesten: Het Lienderts Orkest en Huismuziek  Amersfoort en Zeist hebben zich tijdelijk samengevoegd om onder leiding van dirigent Els Schreuder op zaterdagmiddag 17 december om 14.00 uur een aantal delen uit deze prachtige suite tot klinken te brengen. Veertig musici zullen op diverse strijk- en blaasinstrumenten de betoverende noten gaan “kraken”. De uitvoering vindt plaats in de Kandelaarkerk, Heiligenbergerweg 64 in Amersfoort. De Kerk is open vanaf 13.30 uur. Vrij parkeren achter de kerk, kom op tijd! 

Tussen de muziekdelen wordt door een verteller het bijbehorende sprookje vertolkt. Het is een spannend verhaal met een Notenkraker, een Suikerfee,  dansers en met een gevecht tussen de Notenkraker en de enge Muizenkoning. Deze uitvoering is geschikt voor volwassenen en kinderen. Het wordt géén plechtstatig klassiek concert maar een muzikaal feestje. 

De drie orkesten bestaan uit amateurmusici met een verschillend niveau. Wat ons verbindt is het plezier in samenspelen waarbij we het niet erg vinden als er af en toe een noot een beetje “kraakt.” Kortom: kom naar ons levendige kerstconcert en geniet met ons mee. 

Het concert duurt maximaal een uur, inclusief de vertelling van het sprookje. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een versnapering voor volwassenen en kinderen.  

De toegang is gratis 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie