Henk Poort met Grootkoor
Henk Poort met Grootkoor Grootkoor Projecten

Kerstconcert Grootkoor Amersfoort met Henk Poort

6 december 2022 om 10:29 Overig Deel je nieuws

Op vrijdag 23 december geeft het Grootkoor Amersfoort een feestelijk en sfeervol kerstconcert in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. Het Grootkoor Amersfoort staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en bestaat uit ruim 100 enthousiaste koorleden afkomstig uit de gehele regio. Het kerstproject van Grootkoor Amersfoort is in september van start gegaan en de afgelopen maanden hebben de koorleden hard gewerkt om het concertprogramma in te studeren. “Het is elke keer weer een uitdaging met zoveel enthousiaste zanglustigen iets moois neer te zetten”, aldus de dirigenten

Als solist is de bekende zanger Henk Poort uitgenodigd. De opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in diverse musicals. Hij maakte diepe indruk in het tv-programma ‘Beste Zangers’. Hij heeft een stem met een ongelofelijke power en hoogte om koud van te worden. Samen met Grootkoor Amersfoort zullen ze het publiek weten te ontroeren.

U kunt gaan genieten van een afwisselend repertoire, van Christmas Carols tot overbekende kerstkrakers. De begeleiding van het Grootkoor is in handen van de pianist Martin Zonnenberg. Dit jaar zal ook het orgel bespeelt worden door organist Martijn Tijssen. Het grote orgel in deze goed klinkende kerk is in 1845 gebouwd door Carl Naber. “Een feest om op dit orgel te mogen spelen”, aldus Martijn Tijssen.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.grootkoor.nl 

Aanvang concert: 20.00 uur.

Kaartverkoop: www.grootkoor.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie