Afbeelding
Rechtbank Gelderland

Amersfoortse man veroordeeld na seksueel gedrag bij jonge kinderen

29 juni 2018 om 13:31 lokaal

AMERSFOORT Een 75-jarige man uit Amersfoort die zich vorig jaar meerdere keren heeft afgetrokken in de buurt van jonge kinderen, is door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast veroordeelt de rechtbank hem tot een werkstraf van 100 uur. 

Tussen maart en september 2017 heeft de man vier keer kinderen benaderd vanuit zijn auto. Zodra ze bij hem kwamen liet hij zijn geslachtsdeel aan hen zien. Ook heeft hij in twee gevallen zichzelf afgetrokken voor het oog van de kinderen. Hiermee heeft de man volgens de rechtbank bewust jonge en kwetsbare kinderen geconfronteerd met ongepaste seksualiteit. Daarnaast veroorzaakt het gedrag ,,een gevoel van onveiligheid en onrust bij de ouders en de omgeving van de slachtoffers."

Ondanks de bewijzen blijft de man ontkennen. De rechtbank is van mening dat het gedrag van de man bijzonder zorgelijk is en vind een gevangenisstraf met lange proeftijd noodzakelijk. Vanwege de ernst van de feiten en de hoeveelheid jonge slachtoffers legt de rechtbank een hogere taakstraf op dan de geëiste vijftig uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie