Afbeelding
Gemeente Epe

Dit jaar geen inzameling van taxussnoeisel voor goede doel

29 juni 2018 om 11:11 lokaal

AMERSFOORT Taxus voor Hoop zamelt dit snoeiseizoen geen taxussnoeisel in dat de farmaceutische industrie als grondstof kan gebruiken voor medicijnen tegen kanker.

Om de kwaliteit en de efficiency van de medicijnproductie zo hoog mogelijk te houden, wil de farmaceutische industrie vanaf dit seizoen precies weten waar haar grondstoffen vandaan komen. Van de grondstoffen die Taxus voor Hoop inzamelt en aanlevert (het taxussnoeisel), is het erg moeilijk om aan te geven waar het precies vandaan komt. Zeker op collectieve inzamelpunten waar verschillende kleine hoeveelheden bij elkaar worden gebracht. Omdat bronvermelding van de taxus een belangrijke eis is en dit niet over alle locaties vermeld kan worden, onderhandelt Taxus voor Hoop met de farmaceutische industrie om een certificaat per gemeente te verkrijgen.

Helaas is de certificering nog niet rond en is het ook onmogelijk om dit nog voor het begin van het komende snoeiseizoen rond te krijgen. Taxus voor Hoop gaat ervan uit in de toekomst weer snoeisel voor het goede doel te kunnen inzamelen.

Zie ook: www.taxusvoorhoop.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie