Nieuwe bewegwijzering voor voetgangers in stadshart

27 juni 2018 om 10:52 lokaal

AMERSFOORT De afgelopen maanden is in het stadshart van Amersfoort hard gewerkt aan nieuwe bewegwijzering. In totaal zijn er elf zogenoemde totems met plattegronden en 72 handwegwijzers gekomen. Zij vervangen de vorige bewegwijzering in het stadshart.

De nieuwe bewegwijzering zorgt ervoor dat bezoekers van het Amersfoortse stadshart snel kunnen zien waar zij zijn. Daarbij krijgen zij informatie over de loopafstanden naar de pleinen en bezienswaardigheden in het centrum.

De elf totems met plattegrond en verwijspalen geven aan waar je je bevindt en laten zien waar je de diverse voorzieningen in het stadshart kunt vinden. Het gaat dan om bijvoorbeeld musea, de VVV, kerken, de bibliotheek, parkeergarages, fietsenstallingen, theater, het bus- en treinstation en openbare toiletten. Daarnaast wordt de verbinding gelegd tussen de verschillende deelgebieden in het stadshart, namelijk de binnenstad, het Eemkwartier en het stationsgebied.

De nieuwe bewegwijzering in de binnenstad is een samenwerkingsproject tussen de VVV, ontwerpbureau Mijksenaar, ondernemers uit de binnenstad, Gemeente Amersfoort en andere stakeholders uit Amersfoort. Deze partijen hebben gezamenlijk een strategie ontwikkeld, de bestemmingen voor de borden bepaald, de plattegrond ontworpen en de uitstraling van de bewegwijzering gekozen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie