CJVV tegen Hooglanderveen op de tweede speeldag van AVK 2022
CJVV tegen Hooglanderveen op de tweede speeldag van AVK 2022 Astrid Wobbes

APWC stunt en stuurt Nieuwland ‘naar huis’ op dag 2 AVK

16 augustus 2022 om 07:58 Voetbal

AMERSFOORT APWC heeft na twee rondes voor de meest opvallende uitslag van het Amersfoortse Voetbalkampioenschap (AVK) gezorgd. Thuisploeg ASC Nieuwland werd met een 2-3 uitslag verrast door ‘The Purple Pride’. ,,De groep gaat helemaal los.’’ Ook CJVV, Hoogland en VVZA bereikten de halve finales

Pjotr Pos

,,Wat een wedstrijd.’’ Dat was de eerste reactie van speler/trainer Muslu Nalbantoglu namens APWC. De ex-prof had al het nodige meegemaakt maar genoot volop van de strijd met Nieuwland. ,,Nieuwland had sowieso de hele tijd het initiatief. Des te mooier dat we hem er op het einde uit weten te slepen.’’

Acht minuten voor tijd schoot Serif Sengül zijn ploeg naar de volgende ronde, waarna iedereen op hem dook. Nalbantoglu: ,,Dat gaf zóveel vertrouwen dat we wisten: ‘Dit geven we nooit meer weg’. De ontlading was enorm na afloop. De groep gaat helemaal los.’’

Dat lukte ondanks een erg dunne selectie. ,,Het was echt zwaar. Ik ben nu helemaal op. Eergisteren speelden we nog met bijna 42 graden, terwijl zij vrij waren. We hadden veertien man vandaag, waarvan er twee zich in de rust lieten wisselen. Daarom ben ik super trots op de ploeg.’’

Er zat veel spanning bij de ploeg.

Aan de andere kant waren de druiven zuur voor ASC Nieuwland. De ‘Tricoleres’ had zich veel meer voorgesteld van het toernooi op eigen complex. ,,Hier had ik niet op gerekend’’, baalde trainer Dennis Been. ,,Er zat veel spanning bij de ploeg, met name in de eerste helft. Voor heel veel jongens was dit hun eerste AVK en als thuisploeg geeft dat helemaal extra druk. In de tweede helft gooiden we de schroom van ons af, maar benutten onze kansen niet goed genoeg.’’

Na één wedstrijd houdt het dus alweer op voor Nieuwland. ,,Uiteindelijk is het een wedstrijd in de voorbereiding. Toch was het voor ons een moment om ons te laten zien. Nu zijn we teleurgesteld, maar van de week gaan we door.’’

Doelpuntenmakers ASC Nieuwland: Mathijs Jongsma, Kevin van den Hooff. Doelpuntenmakers APWC: Selim Özturk, Ramin Haydari en Serif Sengül.

CJVV – Hooglanderveen 5-1

Voor Hooglanderveen zit het toernooi er ook op. Bij rust het dan nog wel 1-1 tegen CJVV, daarna verscheurden ‘De Gele Leeuwen’ alle hoop van ’t Veen.

,,We zijn bezig met het opbouwen van een compleet nieuw team. De helft van de basisspelers komt uit de jeugd en moet wennen’’, weet trainer Charles van Altena.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

CJVV tegen Hooglanderveen op de tweede speeldag van AVK 2022  Astrid Wobbes

Desondanks was Hooglanderveen brutaal en waren ze aan de bal de betere ploeg. In de tweede helft werden ze op conditioneel vlak geklopt door CJVV. Van Altena: ,,Dat is ook niet zo gek na zaterdag natuurlijk. Wel heb ik ze gecomplimenteerd voor het lef en durf aan de bal. Het was al met al een zeer nuttige wedstrijd.’’

Een minder leuk ding was de minuut stilte vanwege het overlijden van Elias Miara bij Hooglanderveen. Het 19-jarige jeugdlid werd herdacht als gevolg van een noodlottig bedrijfsongeval, zo meldt de clubwebsite.

CJVV tegen Hooglanderveen op de tweede speeldag van AVK 2022  - Astrid Wobbes

Doelpuntenmakers CJVV Pim Kers, Gijs Wobbes (2), Jaron van de Kamp en Evan Holtewes. Doelpuntenmaker Hooglanderveen: Thijmen van Goethem.

Hoogland – KVVA 5-0

Hoogland had geen kind aan KVVA en rekende voor rust al af met de uitdager. ,,We waren kansloos’’, zag trainer Appie Chaiat. ,,Er is zeker geen man overboord. We hebben pas twee keer getraind, terwijl zij al veel langer bezig zijn. Donderdag willen we mooi afsluiten.’’

Trainer Dick Kooijman was uitermate tevreden over de prestatie van Hoogland. ,,Dit is wat we willen zien. Het is dan wel tegen een ploeg van een paar klassen lager, de eerste helft was goed met veel controle en kansen.’’

De JO23-spelers hadden dit, met zóveel publiek nog niet eerder meegemaakt.

In de rust werden er al wat bepalendere spelers afgehaald. ,,Het was eigenlijk de eerste keer deze voorbereiding dat we begonnen met een elftal dat richting een basiselftal van het seizoen gaat.’’

De favoriet voor de eindzege genoot van de sfeer op maandag. ,,Ook jongens die niet in de selectie zaten, maar zaterdag hadden gespeeld moesten komen. Die JO23-spelers hadden dit met zóveel publiek nog niet eerder meegemaakt.’’

Er was wel een minpuntje aan dag 2: regen. Kooijman had daar een leuk slimmigheidje op bedacht. Toen de regen in de tweede helft weer begon stuurde hij al zijn wisselspelers uit dug-out om warm te lopen. Op deze manier kon de trainer mooi droog zitten.

Doelpuntenmakers Hoogland: Oskar van Logtestijn, Stijn Mossink, Delano Esseboom, Vincent Muis en Tarik el Khoulati.

VVZA – Amsvorde 4-2

Amsvorde deed lang mee en stond ook een flinke tijd op een 2-1 voorsprong. In de laatste twintig minuten was het verschil te groot en bracht VVZA zich in een veilige havenOp wilskracht hebben we het 70 minuten volgehouden.

,,Op wilskracht hebben we het 70 minuten kunnen volhouden’’, concludeerde trainer Bert Trappel. ,,Na een week trainen is dat geen schande. Na de 3-2 kwamen de zware benen van zaterdag naar boven. We waren een uur gelijkwaardig en daarom is het zeker geen verloren wedstrijd.’’

,,Het is fantastisch om weer mee te hebben gedaan aan het AVK. Drie wedstrijden in een week zijn zwaar, maar wel goed voor de conditie. Donderdag mogen we nog eens, dat is zeker geen straf.’’

Doelpuntenmakers VVZA: Yannick Vink (2), Maik van Elst, Stefan Eijgenraam. Doelpuntenmakers Amsvorde: Dilly Hok-A-Hin, Gijs Keuning.