Afbeelding

tiende reünieoud leerlingen hbs/mms amersfoort

15 mei 2022 om 11:50 Overig Deel je nieuws

DE TIENDE REUNIE VAN OUD-LEERLINGEN HBS/MMS AMERSFOORT

Op zaterdag 14 mei j.l. was er eindelijk weer een reünie van de reünievereniging HBS/MMS Amersfoort ditmaal in het vertrouwde schoolgebouw aan het Thorbeckeplein.

De RV HBS/MMS werd opgericht in het jaar 2000 door Coen Kruysse en Joop van Rij met als voornaamste doel om de twee jaar een reünie te organiseren.   

De vereniging telde eind 2012 zo’n 130 leden die in de periode 1954-1959 eindexamen deed of gedaan zou kunnen hebben. Typisch een club uit de vijftiger jaren.

Allen hebben de oorlog meegemaakt hetzij in Nederland hetzij in Nederlands Indië. 

Eén van de reünisten, oud Lufthansapiloot, raakte betrokken bij een vliegtuigkaping in Rome en haalde zo de wereldpers.

 

We werden aangenaam verrast door de vakkundige verbouwing die aan het gebouw is gepleegd. Ruim, licht, een lust voor het oog.

Tijdens de rondgang kwamen we in lokalen die verbonden waren aan bepaalde leraren. 

Zo zaten we weer op les bij de leraar aardrijkskunde Melchior en bij de leraar Nederlands Kwinkelenberg en niet te vergeten bij de leraar biologie de heer Reinders. In de lokalen voelde je weer de spanning van al of niet naar voren te worden geroepen om overhoord te worden. Vooral als je i.p.v. te studeren naar een film in het Rembrandtheater was geweest was de spanning groot. Ook aan een uur muziek die in de aula plaatsvond hebben wij mooie herinneringen want daar traden eersterangs musici op zoals Jo Vincent, Cor de Groot, Herman Krebbers en Theo Olof, Willem Andriessen en de harpisten Rosa Spier en Phia Berghout.   

De grote sportzaal is ondergronds en voorzien van een schuifwand, die aansluit op een tribune zodat er ook culturele activiteiten kunnen plaatsvinden. Wat opviel waren de vele banken op het speelplein.

 

 

Na de rondgang door de school werd een lunch aangeboden. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog een tijd nagepraat.  

 

Website: rv-hbs-mms-amersfoort.jouwweb.nl  De 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie