Tekening door Herman Klaasen
Tekening door Herman Klaasen Aangeleverd

Expositie van 95-jarige wijkbewoner

17 juni 2018 om 19:40 Sport/sport Deel je nieuws

In juli en augustus is in het Wijkmuseum Soesterkwartier een bijzondere expositie van tekeningen en schilderijen van Herman Klaasen. Hij werd de jaren na de Tweede Wereldoorlog uitgezonden naar Nederlands Indië en maakte daar vele tekeningen. Het is de eerste keer dat Herman exposeert , terwijl hij al 95 jaar is. Een hele eer voor het Wijkmuseum dus. De opening is op zaterdag 30 juni om 12:00 uur.

Herman Klaasen is geboren in het Soesterkwartier (hoek Anjerplein en Jasmijnstraat), heeft op de kunstacademie gezeten en is tekenleraar geweest. Ook heeft hij een bestuursfunctie gehad bij de Amersfoortse kunstenaarsvereniging de Ploegh.
 
Tegelijkertijd met deze expositie worden ook diverse spullen afkomstig uit Nederlands Indië tentoongesteld. Wie hier nog materiaal voor heeft is van harte welkom zich te melden bij het Wijkmuseum Soesterkwartier.

Het Wijkmuseum (Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort) is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur (gratis) te bezoeken. Wie de expositie op andere tijdstippen wil bezoeken of materialen in bruikleen wil geven kan contact opnemen met voorzitter Gezina Tuinstra (via 033 4635661 of 06 22422725) voor een afspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie