Afbeelding
Jeroen van der Veer

Hoogland promoveert naar de hoofdklasse

17 juni 2018 om 16:58 Sport/sport

AMERSFOORT Door een late treffer van Delano Flemming en twee gestopte strafschoppen van Sebastiaan Bruins is voetbalvereniging Hoogland erin geslaagd om na penalty's af te rekenen met HVCH. In de finale van de nacompetitie was het na 120 minuten 1-1 en wist Bruins vervolgens een heldenrol te pakken. Hierdoor keert Hoogland na een jaar afwezigheid terug in de hoofdklasse.

Lang keek Hoogland tegen een achterstand aan en met nog een kwartier op de klok werd Flemming binnen de lijnen gebracht. De aanvaller, die dit seizoen nauwelijks aan minuten kwam, wist met nog vijf minuten te spelen op acrobatische wijze de 1-1 te maken.

In de verlenging drukte Hoogland wel, maar gescoord werd er niet. Hierdoor moesten penalty's genomen, waarbij Hoogland via Heus, Wobbes, Krux en Dekker scoorde. De keeper van de thuisploeg wist twee strafschoppen van HVCH te pakken en daardoor promoveert Hoogland naar de hoofdklasse.