Leerlingen De Amersfoortse Berg nemen kantine voor een dag over
Leerlingen De Amersfoortse Berg nemen kantine voor een dag over Linda de Ruiter

poké bowls op de amersfoortse berg

11 januari 2022 om 16:45 Lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 11 januari werd de kantine van De Amersfoortse Berg gerund door drie leerlingen uit 5 havo. Damiën en Sem schreven bij het vak bedrijfseconomie een profielwerkstuk over ondernemen. Wat komt er kijken bij het opstarten van je eigen bedrijf? Hoe krijg je naamsbekendheid? Hoe bepaal je hoeveel je moet inkopen als je nog niet weet hoeveel je gaat verkopen? Hoe stel je een goede begroting op? Etc.   

Damiën heeft al ruime ervaring als (chef-)kok en zo kwamen de leerlingen op het idee om de schoolkantine voor een dag te runnen en op die manier hun opgedane kennis in praktijk te brengen. De Amersfoortse Berg wil graag een gezonde school zijn en ook aan dat uitgangspunt hebben de leerlingen voldaan. Zelfs de pesto was zelfgemaakt.

De actie was een groot succes. Er stonden lange rijen en er waren zelfs niet genoeg Poké bowls om iedereen te voorzien. Rashad hielp het duo in de keuken en is erg enthousiast: ‘Zo leuk om al die positieve reacties te horen; leerlingen komen speciaal terug om te zeggen dat ze zo’n lekker broodje hadden en vragen zelfs of we dit vaker gaan doen.’

Ook Damiën en Sem zijn tevreden over hun experiment. Ze hebben er veel van geleerd en vooral veel positieve reacties ervaren. Wat is de belangrijkste les? Damiën: ‘Optimaal inkopen voor een dag is een uitdaging.’ Sem: ‘Goed leidinggeven blijkt heel belangrijk in de keuken, gelukkig kan Damiën dat goed.’ Op De Amersfoortse berg genieten we nog even na van dit heerlijke experiment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie