Tim Floor verzamelt de kerstbomen via de bakfiets
Tim Floor verzamelt de kerstbomen via de bakfiets William Floor

Tim Floor uit Hoogland verzamelt 100 kerstbomen met de bakfiets

7 januari 2022 om 09:40 Maatschappelijk Deel je nieuws

AMERSFOORT De afgelopen dagen gingen kinderen massaal op jacht om een dennenboom te strikken. Mensen uit de buurt konden hun boom meegeven aan kinderen die de bomen ophaalden. De kinderen konden de kerstbomen inleveren bij speciale inzamelpunten en kregen daar een mooi bedragje voor: 0,50 eurocent per kerstboom.

Tim Floor deed weer mee aan de inzamelingsactie. Vorig jaar had hij al 43 bomen opgehaald, maar dit jaar wilde hij proberen om nóg meer bomen te verzamelen. 

Hij bedacht een plannetje. Hij schreef een kort briefje met daarop: we halen graag uw kerstboom op met een vrolijke smiley en de groetjes van Tim en zijn zusje Tess en daaronder het mailadres van hun moeder en bezorgde deze bij tientallen adressen in de buurt. 

Dat hebben ze geweten, want Tim was de afgelopen dagen daar flink zoet mee. Tim is een enorme natuurvriend en is graag buiten. Het was daarom ook niet gek dat alles op de bakfiets werd gedaan. Samen zijn vader op pad en zusje Tess ging ook regelmatig mee om te helpen. Er is nu een hele berg ontstaan in de tuin en vanmorgen werd de eindstand doorgegeven aan de gemeente: Maar liefst 100 bomen werden ingezameld.

Zo kan de gemeente 100 bomen op één plek ophalen op een corona-vriendelijke manier. De kerstbomen worden volledig hergebruikt in de natuur. Alle kerstbomen die zijn ingeleverd, gaan naar een groenafvalverwerker. Daar versnipperen ze de bomen en scheiden ze de houtige delen van de fijne delen (naalden en grond). De fijne delen worden compost. De houtige delen worden verwerkt tot houtsnippers. Met compost en houtsnippers wordt de grond gevoed en verbetert.

Applausje voor deze Hooglandse held!

Tim Floor verzamelt de kerstbomen via de bakfiets
Tim Floor bovenop alle kerstbomen tot nu toe verzamelt in hun tuin
Tim Floor samen met papa op stap om de kerstbomen uit de wijk op te halen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie