Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo gaat jouw wasmachine het langste mee

6 januari 2022 om 07:00 Partnercontent

Wil je dat je wasmachine langer meegaat? Deze vier tips helpen je het beste uit je wasmachine te halen. En je voorkomt dat je je wasmachine moet laten repareren. 

Verdeel de lading

De meesten van ons weten dat we onze wasmachines niet moeten overladen, maar onderbelasting kan evenveel problemen veroorzaken. Als het wasgoed nat wordt, wordt het van nature zwaarder. Om de lading in evenwicht te brengen, kun je een handdoek of twee toevoegen als je een kussen of een klein, alleenstaand dekbed wast. Zorg er alleen voor dat je de maximale capaciteit van je machine niet overschrijdt.

Zorg voor lege zakken

Het is gemakkelijk om alles in de wasmachine te gooien als je haast hebt, maar kleine voorwerpen die je in een zak laat zitten, zoals munten, sleutelhangers of haarbandjes, veroorzaken niet alleen verstoppingen, sommige kunnen de machine blijvend beschadigen en zelfs tot waterlekken leiden. Het loont de moeite tijd te investeren om zakken te controleren om later dure reparaties te voorkomen.

Wees voorzichtig bij het wassen van bh’s

Bh-draadjes die in de was losraken kunnen een ravage aanrichten in je wasmachine. Was bh’s in een waszakje, zodat, als de beugels toch loskomen, ze opgevangen worden. Omdat bh’s delicate voorwerpen zijn, was ze dan op een zacht wasprogramma om beschadiging te voorkomen waardoor de draadjes überhaupt los kunnen raken.

Ontkalk regelmatig

Regelmatig je machine ontkalken en bij elke wasbeurt een waterontharder zoals Calgon gebruiken helpt kalkaanslag voorkomen. Laat een normaal wasprogramma draaien zonder wasgoed in de trommel en gebruik een grote beker gedestilleerde witte azijn of citroensap in plaats van wasmiddel. Je kunt natuurlijk ook een ontkalker van een ander merk gebruiken. Hoe vaak je dit moet doen hangt af van hoe hard het water in je omgeving is en hoeveel ladingen wasgoed je doet.

Wil je je wasmachine laten repareren?

Is je wasmachine defect? In sommige gevallen zijn de rubbers kapot of zit er iets vast in de trommel. Als het een technisch defect is, ontkom je er vaak niet aan een wasmachine laten repareren. Hiervoor kun je een witgoed monteur in je omgeving inschakelen.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie