Afbeelding
Foto: Shutterstock

Kerstvakantie in vakantiehuisje in eigen land

24 december 2021 om 07:33 Partnercontent

Onder meer vakantieparken in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland hebben het momenteel bijzonder druk. Het aantal boekingen voor de naderende kerstvakantie is de afgelopen weken sterk toegenomen. Gezinnen maken zich zorgen over het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus in verschillende andere Europese landen. Het maakt dat een vakantie naar het buitenland door velen van hen wordt uitgesteld tot volgend jaar. Tegelijkertijd is de situatie ook in eigen land zorgwekkend. Veel gezinnen vieren de feestdagen om die reden in kleine kring. Men wil voorkomen dat opa’s en oma’s besmet raken. Het biedt mogelijkheden om dit jaar met het gezin in een vakantiehuisje te verblijven tijdens Kerst of de jaarwisseling. Iets wat men minder snel met de hele familie doet.

Ook kamperen in eigen land was al populair

Het is niet voor het eerst dit jaar dat vakantieparken het aantal boekingen sterk zien oplopen. Campings in Limburg hadden het onder meer in de zomermaanden ontzettend druk. Tieners waren in de zomervakantie vaak nog niet volledig gevaccineerd. Wanneer men als gezin naar het buitenland wilde voor een vakantie betekende dit veelal, dat deze tieners zich verplicht moesten laten testen vooraf. Daarnaast nam men het risico, dat een ongevaccineerde tiener in het buitenland in het ziekenhuis terecht zou kunnen komen na een besmetting met het coronavirus. Iets wat veel mensen niet aandurfden. Niet onbelangrijk: een vakantie in eigen land kan net zo leuk zijn, mits het weer enigszins meezit.

Nederlandse zomer was historisch slecht

Helaas was dat afgelopen zomerperiode bepaald niet het geval. De Nederlandse zomer was veel slechter dan tijdens eerdere jaren. Dit blijkt uit cijfers die eerder dit najaar gepubliceerd werden. Het aantal zomerse dagen, een dag waarop de temperatuur boven de 25 graden Celsius stijgt, was in vergelijking met de laatste zomers veel lager. Ten opzichte van de zomer van 2020 lag dit aantal nog niet eens op de helft.

Herfstvakantie gebruikt voor een vakantie in het buitenland

Niet ieder gezin heeft de vakantie naar het buitenland uitgesteld tot 2022. Stellen zonder kinderen gingen in de zomer al naar het buitenland. Daar waar gezinnen met kinderen een vliegticket boekten voor de herfstvakantie. Een goed moment om nog een aantal zonuren mee te pakken in 2021. Juist rond de herfstvakantie versoepelden veel Europese landen hun regels rond het coronavirus. Luchthaven Schiphol meldde eerder al dat er zo’n drie miljoen reizigers gebruik hebben gemaakt van vluchten naar het buitenland. Dat is veel meer dan het aantal reizigers wat een jaar eerder op vakantie ging in de herfstperiode. Kort na de herfstvakantie werden de regels weer aangescherpt. Onzeker is nog of de regels de komende periode verder zullen worden aangescherpt, of dat de huidige regels voldoende zijn om het aantal besmettingen weer terug te kunnen dringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie