'Studenten van milieugerelateerde studies kiezen voor dit soort studies vaak vanuit het hart.'
'Studenten van milieugerelateerde studies kiezen voor dit soort studies vaak vanuit het hart.' Maiken Larsen
Podcastserie

Duurzaam onderwijs (3): ‘Waar je je mee verbonden voelt, daar ga je voor zorgen’

1 januari 2022 om 15:30 Onderwijs

AMERSFOORT Veel studenten die met hart en ziel kiezen voor een milieu-studie lopen vast, vertelt docente Amanda Cooiman. 

,,Studenten van milieugerelateerde studies kiezen voor dit soort studies vaak vanuit het hart. Bij de studies zelf wordt enkel het hoofdelijke, het denken, gefaciliteerd. Hierdoor haken er veel af.” Cooiman is bezorgd omdat het gaat om een toekomstige generatie ‘changemakers’. Ze wil bijdragen aan een leeromgeving die tegemoet komt aan hun verlangens, een omgeving waar ruimte is voor gevoel en beleving, waar echt contact wordt gemaakt met de natuur. ,,Dit is zo belangrijk, omdat je gaat zorgen voor dat waar je je mee verbonden voelt.”

Duurzaam onderwijs
Het klimaat en duurzaamheid worden steeds meer genoemd, maar wordt de volgende generatie ook wel voorbereid op een duurzame toekomst? Daarover gaat een nieuwe podcastserie over duurzaamheid in het onderwijs. Maiken Larsen verkent het thema in zes gesprekken met Amersfoortse docenten met veel kennis en ervaring rond het thema duurzaamheid èn met middelbaar en/of hoger onderwijs. Hoe veel ruimte is er in het curriculum voor duurzaamheid?


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie