Hoe zit het met duurzaamheid in het economie-curriculum? Econoom Marc den Elzen geeft hier antwoorden op.
Hoe zit het met duurzaamheid in het economie-curriculum? Econoom Marc den Elzen geeft hier antwoorden op. Maiken Larsen
Podcastserie

Duurzaam onderwijs (4): econoom Marc den Elzen

8 januari 2022 om 15:30 Onderwijs

AMERSFOORT Het klimaat en duurzaamheid worden steeds meer genoemd, maar wordt de volgende generatie ook wel voorbereid op een duurzame toekomst? Daarover gaat een nieuwe podcastserie over duurzaamheid in het onderwijs. Maiken Larsen verkent het thema in zes gesprekken met Amersfoortse docenten met veel kennis en ervaring rond het thema duurzaamheid èn met middelbaar en/of hoger onderwijs. Hoe veel ruimte is er in het curriculum voor duurzaamheid?

Hoe zit het met duurzaamheid in het economie-curriculum en hoe kan er meer aandacht voor komen? Marc den Elzen, econoom, voormalig leraar economie, werkzaam bij een expertisecentrum in curriculumontwikkeling, geeft hier - op persoonlijke titel - antwoorden op. 

Dit eerste gesprek in een serie van zes laveert van het mensbeeld dat leerlingen meekrijgen in de lessen; de vraag wat je de kinderen wilt leren tot in hoeverre duurzaamheid ook via het onderwijs bereikt kan worden. Den Elzen bespreekt naast de rol van het vak economie, ook wat er nodig is om het economisch systeem duurzamer te maken.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie