Afbeelding
Archief BDU Media

GroenLinks doet aangifte tegen Hans van Wegen (BPA) wegens racisme

7 december 2021 om 17:25 Politiek

AMERSFOORT Fractievoorzitter van GroenLinks Dillian Hos kondigde dinsdag 7 december op Twitter aan aangifte te doen tegen BPA-raadslid Hans van Wegen vanwege racistische uitlatingen tegen haar partijgenoot Youssef El-Messaoudi.

El-Messaoudi organiseerde namens zijn partij samen met de ChristenUnie, DENK, CDA een informatieve 'Ronde' met als onderwerp: 'Lachgas - niet om te lachen', over betere handhaving via de APV op de drugs. BPA-leden Hans van Wegen en Ralph Langendam wilden daar vragen aan toevoegen, maar dit weigerde El-Messaoudi, omdat BPA geen mede-organisator was van het overleg.

AUTORITAIR DNA ,,Opnieuw laat je zien hoe geweldig ondemocratisch jij (GroenLinks) bent", schrijft Van Wegen vervolgens in een openbaar moddergooi-gevecht via e-mail. ,,Mind you, Amersfoort ligt aan de Noordzee en niet aan de Middellandse Zee."

Van Wegen verdedigde zich vervolgens tegen het verwijt van racisme door te stellen dat het 'om het ondemocratische gehalte van vele landen rondom de Middellandse Zee' ging, niet om racisme. Daarna vervolgt hij tegen El-Messaoudi: ,,Klopt, je hebt een Nederlands paspoort, maar in je DNA zit nog steeds keihard ingebakken, het zeer autoritaire Middellandse Zee-gedrag, waardoor je weigert vragen van andere niet-coalitiepartijen bij het lachgasdebat te betrekken! Ondemocratisch noemen wij dat!"

AANGIFTE ,,Genoeg is genoeg", kondigt de lokale fractievoorzitter Dillian Hos aan. ,,Herhaald wordt El-Messaoudi en daarmee onze fractie op een onacceptabele manier bejegend door een ander raadslid. Tijd voor juridische toetsing. Ik zal aangifte van discriminatie doen." 

Ze krijgt bijval van GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver: ,,Eerst @SylvanaBIJ1 in de Tweede Kamer, nu ons Amersfoortse raadslid @Yous033 die bagger over zich heen krijgt. Dit is onacceptabel. In onze democratie gaan volksvertegenwoordigers in debat met argumenten. Niet met verwensingen of intimidatie."

Het is niet de eerste keer dat Van Wegen beticht wordt van racisme. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie