Afbeelding
Archief

SP Amersfoort maakt kandidatenlijst bekend

7 december 2021 om 08:18 Politiek

AMERSFOORT De SP Amersfoort doet op 16 maart weer mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Amersfoort. Nu Marc Smits stopt, was het aan de afdeling om een nieuwe lijsttrekker te kiezen. Op de laatste ledenvergadering van de SP is Hugo Kruyt daar gekozen tot lijsttrekker.

Hugo Kruyt: ,,Het is een hele eer om de lijst te mogen leiden van de SP. Ten eerste om Marc op te mogen volgen en ten tweede om deze geweldige lijst aan te mogen voeren.” De SP Amersfoort betreurt het vertrek van Marc, maar is hem extreem dankbaar. ,,Marc is al zijn halve leven actief voor de partij, eerst bij de jongeren in Amersfoort, Groningen en in het landelijk bestuur. Hij heeft de hele partij gediend en daarna heeft Marc nog jarenlang in het afdelingsbestuur en de raad voor ons gezeten. We gunnen hem in zijn werk en met zijn gezin een prachtige toekomst, aldus Kruyt, ,,en we zijn blij met hoe hij ons heeft geholpen naar de komende verkiezingen toe.”

De nummer twee op de lijst is Judith van Zon, die sinds een goed jaar raadslid is in Amersfoort. ,,Judith heeft in korte tijd het raadswerk eigen gemaakt, laat zich niet imponeren door de rechtste machtspolitici en blijft onder alle omstandigheden kalm en inhoudelijk. Ze werkt prettig samen met alle mensen in de afdeling en we zijn heel blij dat ze door wilt gaan.” Verder springt op nummer vijf de naam van Joke Sickmann in het oog. ,,Met Marc hebben we laten zien dat je jong in de raad kan, maar ondanks de minder jeugdige leeftijd van Joke weten we dat je ook nog op respectabele leeftijd strijdbaar en haarscherp kan zijn. Joke weet als geen ander hoe je cultureel erfgoed uit de handen van kapitalisten slaat en daar kan deze stad nog veel van leren.”

In januari zal de SP op eigen wijze het programma delen met de stad, maar huurders en tegenstanders van prestigeprojecten mogen zich verheugen. De top 10: 1 Hugo Kruyt 2 Judith van Zon 3 Chris Wouters 4 Oane Sikkema 5 Joke Sickmann 6 Mark Veenbrink 7 Chris Smits 8 Jasper Hoezen 9 Mieke Kruyt-Horlings 10 Bets Beltman.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie