Afbeelding
The Blueberry Amersfoort-Noord

The Blueberry Amersfoort-Noord sluit deuren tot 2 januari

3 december 2021 om 19:33 Zakelijk

AMERSFOORT Lunchzaak The Blueberry Amersfoort-Noord houdt de deuren tot 2 januari gesloten. Dat melden zij op Facebook. ,,Helaas hebben we een heftig besluit genomen gisterenmiddag: we gaan vanaf aanstaande zondag dicht tot 2 januari op beide locaties.’’

,,We hebben de afgelopen (bijna) twee jaar onze benen onder het lijf gerend, positief gebleven tot we erbij neervielen, alles uit de kast gehaald om omzet binnen te schrapen om maar zo min mogelijk hulp nodig te hebben van de overheid. Wat er uiteindelijk voor zorgde dat we net niet genoeg verlies leden om gebruik te kunnen maken van de regelingen, maar uiteindelijk ook nog steeds niet winstgevend waren. Logisch ook, als je maar een heel beperkt deel van je bedrijf kan gebruiken waar het voor bedoeld is, maar je wel nog steeds vast zit aan hoge kosten en je personeel aan het werk wilt houden. Elke keer hoopten we dat het maar voor korte duur zou zijn, en dat we snel weer bergop konden. En dat was ook in de zomerperiodes zo, toen deden we het ook goed, maar zodra het slecht weer werd, of de maatregelen aanscherpten, merkten we dit gelijk in onze omzet,’’ zegt de lunchzaak op Facebook. 

NIET RENDABEL ,,Oktober was nog aardig goed, maar november liep weer behoorlijk terug. Gisteren druk aan het rekenen gegaan en uiteindelijk besloten dat het niet rendabel is om open te blijven met de huidige regels. Met anderhalve meter afstand tussen de tafels, en QR codes en mondkapjes en het advies om thuis te blijven, is het gewoon echt niet haalbaar om open te blijven, elke dag kost ons stukjes spaargeld. Daarom kiezen wij er nu voor om even rust te pakken, onze medewerkers minder risico te laten lopen om zelf corona op te lopen, en om deze maand aan de slag te gaan met dingen die misschien geen omzet opleveren, maar wel belangrijk zijn voor onze toekomst.

Door deze redenen kiest de lunchzaak ervoor om rust te pakken, maar ook zodat de medewerkers minder risico open om zelf corona op te lopen, en ,,om deze maand aan de slag te gaan met dingen die misschien geen omzet opleveren, maar wel belangrijk zijn voor onze toekomst. Zoals extra dingen opknappen, onze webshop verbeteren, experimenteren met recepten en onze cateringruimte op kantoor eindelijk te verbouwen.’’

,,Hopelijk hebben jullie hier begrip voor, en kunnen we jullie in het nieuwe jaar allemaal weer verwelkomen op onze locaties als de maatregelen dat hopelijk weer wat versoepelen,’’ sluiten ze hun bericht af.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie