Medewerkers van de Belastingdienst zijn voorbereid om inwoners uit Amersfoort en omgeving hulp te bieden bij vragen over belastingzaken.
Medewerkers van de Belastingdienst zijn voorbereid om inwoners uit Amersfoort en omgeving hulp te bieden bij vragen over belastingzaken. BDU Media

Nieuw steunpunt Belastingdienst voor inwoners regio Amersfoort

2 december 2021 om 10:00 Overig

AMERSFOORT Inwoners van Amersfoort en omgeving kunnen vanaf vandaag met al hun vragen over belastingzaken terecht bij een nieuw steunpunt van de Belastingdienst. Dit is gevestigd in het stadhuis van de gemeente en is op afspraak geopend op maandag en donderdag.

Wethouder Dienstverlening Kees Kraanen van Amersfoort kijkt uit naar de toevoeging van deze dienstverlening: ,,Informatie van de overheid is in veel gevallen eenvoudig online te vinden of telefonisch op te vragen. Maar soms werkt het beter om er iemand in levende lijve over te spreken. Met de opening van dit nieuwe steunpunt kunnen inwoners vanaf nu ook voor vragen over hun belastingen terecht op ons stadhuis. Zij vinden er brede dienstverlening onder één dak. Dat past bij de toegankelijke overheid die we willen zijn.”

Hoofd Dienstverlening Bjorn Meijer van de Belastingdienst (directie Particulieren) heeft een concreet doel met het nieuwe steunpunt. ,,De Belastingdienst wil met hulp voor belastingen, toeslagen en invorderingen fysiek bereikbaar zijn voor mensen. Dat geldt ook voor inwoners die we nog onvoldoende kennen of die een levensgebeurtenis ondergaan, die impact heeft op hun belastingen. Daarnaast kunnen we dankzij dit steunpunt inwoners actief betrekken. Ik roep alle collega’s in Amersfoort op om inwoners naar ons door te verwijzen als zij ook vragen hebben over hun belastingen. We hebben een gezamenlijk doel om dichterbij de burger te komen en van mens tot mens met inwoners in gesprek te gaan.”

Inwoners uit Amersfoort en omgeving kunnen gratis via de Belastingtelefoon (tel: 0800-0543) een afspraak maken (kosteloos) voor het steunpunt in het stadhuis van Amersfoort (geopend op maandag en donderdag).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie