Kevin Schippers en Rik Steinfort van Rèvin Wijnen brengen persoonlijk de wijn aan huis.
Kevin Schippers en Rik Steinfort van Rèvin Wijnen brengen persoonlijk de wijn aan huis. Vincent van Eekhout / Insta @vinmotion_films
Ondernemer in beeld

Starters met wijnen; ‘Een uniek wijnabonnement’

1 december 2021 om 13:15 Zakelijk

AMERSFOORT Het is een creatief idee van Rik Steinfort en Kevin Schippers. Hun start-up Rèvin Wijnen biedt een wijnabonnement voor wijnliefhebbers. Als je van wijn houdt en verrast wilt worden en ook als je meer van wijn wilt weten.

Hun, in de huisstijl gewrapte Babboe, staat net weer aan de oplader als ze tijd maken voor een praatje met de krant. „Het is vandaag de eerste uitleverdag”, beginnen Rik Steinfort en Kevin Schippers. „We zijn net weer binnen. Het was koud maar wat een leuke ervaringen deden we op.” Het ondernemersduo bracht de eerste flessen wijn rond bij de abonnee’s van Rèvin Wijnen. „Via de website kun je je inschrijven”, legt Rik uit. „Daar geef je aan hoeveel flessen en welke kleur wijn je wilt ontvangen. Dat kan je ook naar wens customizen per week. Behalve de kleur, weet je niet precies welke wijn je ontvangt, want die kiezen wij voor jou uit.” Geniet je graag van wijn, dan kan je je dus wekelijks laten verrassen zonder dat je daar veel inkoopaandacht voor nodig hebt. „We leveren de wijnen verpakt en voorzien van informatie. Een advies erbij hoe en waarbij je de wijn kan drinken. Plus een stukje algemene informatie en een flyer bij de specifieke wijn van dat moment”, zegt Kevin. „Heb je nog niet zoveel ervaring met wijnen maar wil je wel graag regelmatig wat kennis opdoen, dan krijg je hiermee een unieke wijnbeleving.”

WIJNDESKUNDIGE Het wijnabonnement ontsproot aan een uitwisseling van ideeën tussen Rik en Kevin over mogelijkheden met wijnen. „Het leek ons echt leuk om mensen zo te voorzien van een goede wijn. We hebben ook nog eens hulp van een wijndeskundige die gelijk enthousiast werd over ons idee.” Dat kwam van de grond na hun opleiding Strategic Management aan Tilburg University waar de twee elkaar van kennen. En hoezeer hun studie ook ten grondslag ligt aan een gedegen plan voor hun bedrijf, hun ondernemersgevoel is zeker een basis voor hun start-up. „Zeker”, zegt Kevin meteen enthousiast. „Geen grootschalig marktonderzoek. Wel polsten we vrienden en familie. En de reacties zijn zo positief.”

AMERSFOORT EN NIJKERK Dat hun wijnservice aanslaat bleek ook bij de eerste uitleveringen. „Gelijk bij de eerste klant al die zei ‘Ik zat al op jullie te wachten.’ Echt is iemand die kan genieten van wijn en daarom uitkeek naar onze kijk op wijnbeleving.”
Rèvin Wijnen levert iedere vrijdag een nieuwe keuze uit het assortiment. Wil je een wijn graag vaker, dan kun je die natuurlijk nabestellen via de website. Abonnees hebben daarvoor aparte toegang. „Wil je een bepaalde wijn ook eens laten proeven aan vrienden, of denk je dat die wijn perfect bij het kerstdiner past, dan kunnen we natuurlijk die wijn naleveren”, legt Rik nader uit. „Het programma omvat ook extra’s als gadgets die je optioneel kunt aanvullen bij de bestelling. We leveren af aan de deur in Amersfoort en Nijkerk. Zo kun je zorgeloos nieuwe wijn drinken en erover leren.”

door Arnoud J Spaaij

Rèvin Wijnen
Uraniumweg 35, 3812 RJ Amersfoort
www.revinwijnen.nl
033 2089085

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie