Afbeelding
Politie.nl

Duo zakkenrollers besteelt vrouw in Albert Heijn Euterpeplein

25 november 2021 om 15:40 Misdaad

AMERSFOORT Een vrouw van 79 jaar uit Amersfoort is door twee zakkenrollers bestolen toen ze haar boodschappen deed. De één sprak haar aan en leidde haar aandacht af zodat de ander de gelegenheid had haar portemonnee uit haar tas te stelen.

Het gebeurde op vrijdag 15 oktober. De vrouw deed boodschappen bij Albert Heijn aan het Euterpeplein in Amersfoort. Ze is slecht ter been en loopt met een rollator, waar haar tas die dag op stond. Toen ze bij de frisdrank stond, sprak een man haar aan in het Engels. Hij gaf haar een flesje cola en vroeg of zij kon zien hoeveel calorieën er in het flesje zaten.

Ondertussen deed een vrouw, die duidelijk bij de man hoort, de zijrits van de tas op de rollator open. Daar vond ze niets. Toen maakt ze het bovenvakje open en pakte de portemonnee eruit. De man rondde het gesprek af, legde een flesje in zijn mandje en liep weg. Pas toen het slachtoffer haar boodschappen wilde afrekenen, ontdekte ze dat haar portemonnee was verdwenen.

SIGNALEMENT De man heeft een licht getinte huid, heeft een stevig/gezet postuur en is ongeveer 45-`55 jaar oud. Hij heeft een kaal glimmend hoofd, en droeg een zwarte bodywarmer met daaronder een zwarte trui en een wit shirt met V-hals, een donkerblauwe spijkerbroek e zwarte schoenen. Ook de vrouw heeft lichte tot licht getinte huid en daarnaast een slank/normaal postuur. Ook zij is ongeveer 45~55 jaar oud. Ze heeft een grote spitse neus en lang, donker haar in een staart. Ze droeg een zwarte jas met een zwarte sjaal, witte rok, zwarte laarzen en een grote bruine schoudertas.

De politie hoopt dat iemand hen herkent: tel. 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem: tel 0800-7000 of het digitale tipformulier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie