Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort zet twee vale gieren uit in Balkangebied

25 november 2021 om 15:29 Dieren

AMERSFOORT Samen met natuurorganisatie Green Balkans zet Dierenpark Amersfoort twee gieren uit in het wild die het afgelopen jaar werden geboren in het park. ,,Op deze manier wordt meegewerkt aan het soortbehoud van deze bijzondere roofvogels.”

Het gaat namelijk niet met goed met de Europese giersoorten in Bulgarije: verschillende soorten zijn er al bijna uitgestorven door bedreigingen zoals jagers, stropers en windmolens. Op de opvanglocatie maken de gieren de komende maanden kennis met andere soortgenoten die uiteindelijk tegelijk worden uitgezet. 

,,De roofvogels krijgen daar ook een tag aan hun vleugels om hen aan te herkennen. Met een gps-tracker kunnen de gieren worden gevolgd nadat zij vanaf het voorjaar zijn uitgezet”, vertelt medewerker Niels. De bezoeker kan de vale gier blijven ontmoeten in het park. Niels: ,,Er worden namelijk alleen jonge vogels uitgezet, omdat zij zich nog makkelijk kunnen aanpassen aan een wild bestaan. Daarnaast zijn er ook gieren nodig voor de kweek om de soort in stand te houden.”

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie