Jesse Marlet deed mee aan het Red Bull Street Style 2021 wk finale in Valencia op 20 november.
Jesse Marlet deed mee aan het Red Bull Street Style 2021 wk finale in Valencia op 20 november. Red Bull Media House

Amersfoorter Jesse Marlet wordt tweede op het WK Freestyle voetbal

23 november 2021 om 10:37 Voetbal

AMERSFOORT Jesse Marlet (23 jaar) uit Amersfoort pakte afgelopen weekend de tweede plek tijdens Red Bull Street Style World Championship in Valencia. Het komt niet vaak voor dat een Nederlander in de finale staat van Red Bull Street Style, maar hij kreeg het voor elkaar. Naast het zijn van een fulltime student stopt Marlet al zijn tijd in het freestyle voetbal. Het is de eerste keer dat hij zo hoog eindigt tijdens een Wereld Kampioenschap.

Ongeveer een maand geleden zat Jesse nog als ‘uitblinker’ aan tafel bij de Koning en Koningin nu is hij net terug van Red Bull Street Style World Championship. Freestyle voetbal wordt steeds populairder onder jongeren. ,,Het leukste eraan vind ik dat je vrij bent in wat je doet zo komen er verschillende sporten samen zoals breakdance, turnen en natuurlijk voetbal”, vertelt Marlet. Het behalen van de tweede plek tijdens Red Bull Street Style is een hele prestatie, maar hij komt volgend jaar terug voor de eerste plek.

Tijdens de wedstrijd worden de deelnemers per ronde beoordeelt op moeilijkheid, originaliteit, uitvoering, performance en het geheel. De wedstrijd is in battle vorm er zijn drie rondes, na elke ronde wordt er bepaalt wie er sterker is, degene die na alle rondes voorstaat wint.

Marlet is vijfvoudig Nederlands Kampioen freestyle voetbal. Hij wordt gezien als een echte veteraan, hij doet namelijk al lang mee aan de competities. Vorig jaar werd hij bij de Superball wereldkampioen. Hij mocht op 27 oktober aanschuiven bij de Koning en Koningin. Met de uitblinkerslunch wil het koningspaar erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie