Afbeelding
Photo by Fons Heijnsbroek on Unsplash

Gebruik van draglineschotten in Amersfoort

22 november 2021 om 10:58 Partnercontent

Amersfoort is een van de gezelligste steden in de Gemeente Utrecht. Het beschikt over een middeleeuwse binnenstad, leuke terrasjes en restaurantjes, diverse musea en ontzettend veel winkels en boetiekjes. Ook qua woningen zit het goed; er staan alweer 6 nieuwbouwprojecten op de planning. In een stad als deze vinden vaak bouwwerkzaamheden plaats. Is het niet om hele wijken nieuw te bouwen, dan wel om werkzaamheden aan het wegennet te verrichten of het stadscentra te vernieuwen. Bij zulke projecten zijn er ook draglineschotten benodigd. Maar wat zijn dat precies en hoe worden die toegepast? Je leest het in dit artikel!

Draglineschotten voor een tijdelijke verharding

Waar gebouwd moet worden, is ook een ondergrond nodig. Om een tijdelijke ondergrond te creëren waar bouwverkeer overheen kan rijden, worden draglineschotten ingezet. Je kunt draglineschotten kopen of huren. Het nadeel is alleen dat de traditionele draglineschotten zwaar van gewicht zijn. Ferex ontwikkelde daarom rijplaten van composiet. Een lichtgewicht materiaal waarmee je de tijdelijke ondergrond dubbel zo snel kunt inrichten.

Hoogbouw in Utrecht

Die rijplaten van Ferex zijn onlangs nog gebruikt in de buurt van Amersfoort, namelijk in Utrecht. De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het winkel-, woon- en kantoorcomplex Hoog Catharijne. Er werd namelijk tussen twee hoge gebouwen een supermarkt gerealiseerd. Om het straatwerk te beschermen tegen alle bouwwerkzaamheden, zijn de rijplaten van Ferex ingezet! Die rijplaten bieden namelijk een stabiele ondergrond voor zowel het bouwverkeer als de kraan.

Waarom de composiet rijplaten?

Composiet rijplaten zijn, zoals blijkt uit het voorbeeld hierboven, uitermate geschikt voor bouwplaatsen. Ook worden ze veelal toegepast in de evenementensector en bij infra-, weg- en waterbouw. Bij evenementen zie je vaak dat die worden gegeven op een drassige ondergrond. Bijvoorbeeld in een weiland. Het laatste wat je dan wil is modder dat tussen draglineschotten omhoog komt of een draglineschot die zover in het weiland zakt dat alle flora en fauna beschadigd raakt. Composiet is een materiaal met een groot drijvend vermogen. Dat betekent dat het op een drassige ondergrond, zelfs op water, blijft drijven! Daarnaast kunnen de rijplaten met een liplas aan elkaar verbonden worden, waardoor er geen water of modder tussen de platen omhoog kan komen.

Financieel voordeel

Het huren van composiet rijplaten is vaak beter dan het kopen van draglineschotten. Niet alleen omdat draglineschotten minder goed toegepast kunnen worden. Ook omdat het nogal scheelt in de kosten. Composiet rijplaten zijn zo licht, dat er dubbel zoveel rijplaten dan draglineschotten vervoerd kunnen worden. Dat scheelt tijd en benzine. Daarnaast is vaak een puinverharding nodig om draglineschotten te plaatsen. Dat is bij composiet rijplaten niet het geval.

Heb jij binnenkort een evenement of bouwproject in Amersfoort of gemeente Utrecht? Verdiep je dan in het huren van draglineschotten of rijplaten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie