Afbeelding
Foto: Pixabay

Waarom een zelftest uitvoeren bij klachten?

19 november 2021 om 13:40 Partnercontent

Ervaar je op dit moment klachten zoals hoofdpijn, keelpijn of verkoudheid? Voor het jaar 2020 zouden we aannemen dat je dan verkouden bent. Of dat je last van een griepje hebt. Sinds februari 2020 is dat echter compleet anders; deze symptomen kunnen immers ook op een coronabesmetting wijzen.

Maar, hoe weet je nou of je daadwerkelijk corona hebt? Dat doe je door een zelftest corona uit te voeren. Het voordeel van zo’n test is dat je deze ‘gewoon’ thuis uit kunt voeren. Binnen de kortste keren weet je vervolgens of je corona hebt. Overigens is het hierbij ook een voordeel dat de corona zelftesten vrij betrouwbaar zijn.

Waarom het aan te raden is om bij klachten een zelftest uit te voeren? Daar zijn meerdere zwaarwegende redenen voor.

Drukte bij de teststraten

Op dit moment hebben de teststraten het ongekend druk. Zó druk zelfs dat er complete wachtrijen ontstaan. Alles behalve fijn, aangezien de medewerkers in de teststraat hierdoor onder een hoge druk komen te staan. Zij moeten immers presteren en elke dag weer veel uren draaien.

Door een zelftest uit te voeren, weet je al snel of je negatief of positief bent. Althans; je krijgt daar een hele reële inschatting van. Aan de hand dáárvan kun je voor jezelf bepalen of je alsnog een bezoekje aan de teststraat moet brengen.

Je voorkomt dat je andere mensen besmet

Heb je binnenkort een familiediner op de planning staan? Of heb je met jouw vrienden of collega’s een leuke activiteit gepland staan? Ongeacht wat de situatie is, is het aan te raden om een zelftest uit te voeren. Zeker als je met meerdere mensen bij elkaar komt, is een zelftest van essentieel belang.

Met deze test kun je immers voorkomen dat je (veel) andere mensen gaat besmetten. Geeft de test aan dat je positief bent? Dan blijf je thuis en ga je niet naar de afspraak toe. Als iedereen dit netjes zou doen, zouden de besmettingen al snel flink omlaag gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie