Locaties AED's Nieuwland-Noord
Locaties AED's Nieuwland-Noord Henk Pijper (RNA)

Doneer voor actie om Nieuwland-Noord hartveilig te maken met 3 AED’s

18 november 2021 om 09:15 Lokaal Deel je nieuws

Drie groepen inwoners zijn gestart met een actie om ook Nieuwland-Noord hartveilig te maken. Daarvoor is het nodig om geld in te zamelen. Dat doen zij via een crowdfundingactie op www.hartvoordebuurt.nl/doneer in samenwerking met het Reanimatie Netwerk Amersfoort. “Als iedereen een klein bedrag bijdraagt vergroten we de overlevingskans van buurtgenoten die een hartstilstand krijgen. En dat kan ook u gebeuren!” verrtelt Bianca, één van initiatiefnemers.

De actie wordt opgezet vanaf het meest westelijke puntje van de Nieuwlandsedreef tot het uiterste puntje van de Wildemanskruid in het oosten. Om dit gebied hartveilig te maken zijn er 3 AED’s nodig die 24 uur per dag gebruikt kunnen worden en binnen 250 meter bereikbaar zijn.

Met deze 3 AED’s zal het gebied een zogeheten 6-minutenzone geworden zijn. Wanneer iemand met een hartstilstand binnen 6-minuten met een AED geholpen wordt is de overlevingskans het grootst.

Een AED in de buurt is dus van levensbelang, dat hebben we deze zomer nog gezien tijdens het EK, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden.

Een AED met buitenkast en verzekering kost ongeveer 3750 euro, dat lijkt veel maar dan is de buurt 8 jaar lang verzekerd van een werkende meest moderne AED.  Met subsidies van het Reanimatie Netwerk en  hopelijk steun vanuit het buurtbudget willen de initiatiefnemers in ieder van de 3 buurten circa 2800 euro per AED inzamelen. Omgerekend komt het neer op 8 jaar lang 5 euro oftewel met 140 gezinnen die 40  euro doneren is die buurt met een AED 8 jaar lang hartveilig.

Meer doneren versnelt het bereiken van  het doel. Dus mocht u meer kunnen geven….ontzettend graag! Heeft u minder budget, geen probleem, elke bijdrage is welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie