Afbeelding
SmuldersAV/Ewerdt Heideman

Amersfoort presteert sociaal-economisch het best volgens Atlas voor Gemeenten

17 november 2021 om 17:26 Maatschappelijk

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort is in trek vanwege het woonklimaat en de economische positie. Dat blijkt uit de Atlas voor Gemeenten die woensdag uit is gekomen. Amersfoort steeg van de vierde naar de hoogste positie op de sociaal-economische ranglijst. En is, net zoals vorig jaar, vijfde in de woonaantrekkelijkheidsindex.

,,Amersfoort scoort al jaren heel hoog in de Atlas van Gemeenten; vorig jaar nog waren we de sportiefste stad. En nu staat de gemeente sociaal-economisch bovenaan”, zegt burgemeester Lucas Bolsius in een eerste reactie. ,,Wie Amersfoort kent, weet dat de stad en onze regio op veel punten veel te bieden heeft, maar het succes heeft ook een keerzijde. We zijn daarom vol aan de slag om de stad ook betaalbaar en bereikbaar te houden, de enorme woningbouwopgave is daar een voorbeeld van.” 

Amersfoort voert de sociaal-economische index aan, voor Utrecht en Amstelveen. Een van de stijgende punten die deze index vormt, is de relatief betere positie op werkloosheid (van 4e naar 3e plaats). De relatieve armoede (7e plek) nam ook af. Ook scoort Amersfoort hoog (2e plek) op de ranglijst participatie van vrouwen.

Meer informatie over de Atlas voor Gemeenten 2021 is hier hier te vinden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie