Afbeelding
Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

Je elektrische auto thuis opladen in Amersfoort

17 november 2021 om 14:13 Partnercontent

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Daardoor zet Nederland ook vol in op de elektrische auto. Je rijdt met een elektrische auto van Groningen tot Rockanje en van Amersfoort tot Goes. Maar weet wel; je auto rijdt op stroom. En die stroom komt niet uit de lucht vallen. Hierdoor ben je afhankelijk van laadpalen!

Doordat een elektrische auto vaak maar 500 kilometer rijdt ben je afhankelijk van een laadpaal. Je kan natuurlijk gewoon elektrisch gaan rijden en hem op het bedrijventerrein waar je werkt opladen. Ook kun je hem aan de snelweg of bij een ander openbaar laadstation opladen. In Amersfoort staan er inmiddels al een flink aantal. De gemeente heeft tenslotte als streven om voor iedere Amersfoortse inwoner een openbare laadpaal binnen een straal van 200 meter beschikbaar te hebben. Dus iedereen kan in principe elektrisch rijden! Maar… hoe zit dat dan met thuisladen?

Opladen op panelen

Je hebt 2 manieren om je auto op te laden. Optie 1, die het meest voor de hand liggend is, is het laden via je netleverancier. Je betaalt je eigen net tarieven waardoor je de hoge kosten van de publieke laadpaal mijdt. Want wist je dat je al snel meer dan 60 euro betaalt voor een volle accu aan de snelweg? Thuis betaal je je eigen tarieven! Dan is tanken ineens wel erg goedkoop. De 2de optie is om je laadstation aan te sluiten op je zonnepanelen. Daardoor kun je op je eigen, groen opgewekte, gratis stroom rijden. Dat is pas voordelig autorijden!

Nooit een gebrek aan plek

Eén ding is zeker; thuis is er altijd plek voor je. Maar woon je op een plek met veel gedeelde parkeerplekken? Dan is er risico dat je geen plek hebt voor je auto. Woon je in een huis waar je plek hebt voor je eigen auto? Dan kun je een laadpaal kwijt; oftewel, je kan altijd laden! En wat is er nou fijner als je weet dat je auto ’s nachts op dal stroom opgeladen kan worden? Zo is je auto veilig tegen vandalisme! En je hebt ook nog eens geen last van de ‘Amersfoortse laadterreur’ (elektrische auto’s die hem op de oplaadplek neerzetten, zonder dat ze hem opladen).

Aan huis laden, is het nou echt lelijk?

Een laadpaal komt in alle vormen en maten. Zo kun je een laadpaal installeren die gewoon pontificaal uit de grond komt, maar ook een laadpaal die verstopt zit in de muur. Er zijn echt veel mogelijkheden voor je laadpaal. Mocht je een Lanova laadpaal kopen, of je krijgt via de leasemaatschappij een laadpaal, vraag altijd even naar de mogelijkheden. Voor ieder huis is er een oplossing namelijk! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie