René Wilbrink (van Wijnen) en Gert van den Brink (Portaal) bij het bereiken van hoogste punt Engweg
René Wilbrink (van Wijnen) en Gert van den Brink (Portaal) bij het bereiken van hoogste punt Engweg Portaal

Hoogste punt nieuwbouw Engweg bereikt

16 november 2021 om 14:13 Nieuwbouw

AMERSFOORT Het hoogste punt van het nieuwbouwproject aan de Engweg werd vorige week donderdag bereikt. Na korte toespraken van René Wilbrink, adjunct-directeur productie van aannemer Van Wijnen, en Gert van den Brink, projectmanager bij woningcorporatie Portaal, werd de bovenkant van de liftopbouw op het dak gehesen.

Aan de Engweg worden, op de oude locatie van de bibliotheek, twintig appartementen gebouwd die zijn bedoeld voor twee- en driepersoons huishoudens. De appartementen zijn tussen de 45 en 65 vierkante meter groot. De woningen zijn voorzien van een warmtepomp en daarmee energiezuinig en gasloos, ook voor koken en verwarming. Het woongebouw ligt op een groene locatie in Hoogland. Het bevindt zich tegenover een speelplaats, vlakbij park Schothorst en is op loopafstand van voorzieningen als winkels, restaurants en het zwembad. 

SOCIALE HUUR De huur van de woningen komt te liggen op de zogenoemde eerste aftoppingsgrens. Die is belangrijk voor mensen die voor huurtoeslag in aanmerking komen. Dat bedrag wordt jaarlijks aangepast. In 2021 was de eerste aftoppingsgrens 633 euro per maand. Voor deze appartementen geldt de – nu nog niet bekende – grens voor 2022.

René Wilbrink: ,,We zijn met de bouw gestart in juni van dit jaar. We liggen mooi op schema. We zijn natuurlijk een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden, maar als het in dit tempo doorgaat, zijn de appartementen medio april 2022 klaar. Het is en blijft een mooie traditie om het hoogste punt van een gebouw met elkaar te vieren. Met name voor onze medewerkers, die hier vaak in weer en wind hard mee aan de slag zijn.”

WONINGNET De huurwoningen worden in het eerste kwartaal van 2022 aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet. Toewijzing gaat op basis van inschrijfduur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie