Intocht Sint Amersfoort
Intocht Sint Amersfoort Rinus van Denderen
Update

Rijtoer van Sinterklaas: dertig pieten en acht voertuigen door de stad

11 november 2021 om 14:23 Evenementen

AMERSFOORT Sinterklaas en zijn pieten maken zaterdag 13 november een rijtoer door de stad. De vrolijk aangeklede stoet bestaat uit acht voertuigen, waaronder een aantal oldtimers. Ook het treintje de Keilijn rijdt mee in de stoet. Mensen langs de kant kunnen aan de sfeer bijdragen door zich met de kinderen feestelijk uit te dossen of met vlaggetjes te zwaaien.

Sinterklaas wordt vergezeld door ruim dertig pieten. De burgemeester heet de Sint en zijn gevolg van harte welkom en is op verschillende plekken aanwezig tijdens de rijtoer. De goedheiligman en zijn pieten rijden tussen 14.00 en 17.00 uur door of langs de wijken Koppel, Kruiskamp, Schothorst, Liendert, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, de Berg, Soesterkwartier en het Stadshart. Langs de kant kunnen kinderen, ouders, grootouders en andere sinterklaasfans het gezelschap onthalen en toezingen.

STROOIGOED Sinterklaas rijdt met zijn gevolg op de aangegeven stukken op de routekaart stapvoets en soms maakt hij meer tempo. Dit is afhankelijk van de veiligheid voor ander verkeer en of er veel mensen langs de kant staan. Hij is vergezeld door muziek, pieten en strooigoed. De rijtoer is breed opgezet zodat iedereen de ruimte heeft om zich aan de coronaregels te houden. Kom te voet of met de fiets naar een plek waar hij langs komt.

Het is vrolijk en gezellig, maar ik besef ook dat dit op deze korte termijn voor een kleine verrassing zorgt voor wat inwoners, of wat vertraging in het verkeer

Burgemeester Lucas Bolsius: ,,Ik ben ontzettend blij dat Sinterklaas en zijn pieten een rijtoer door Amersfoort maken zodat alle Amersfoortse kinderen de goedheiligman kunnen onthalen. De rijtoer gaat met muziek door vele wijken in de stad. Dat is vrolijk en gezellig, maar ik besef ook dat dit op deze korte termijn voor een kleine verrassing zorgt voor wat inwoners, of wat vertraging in het verkeer. Ik wil onze inwoners die langs de route wonen of werken daarom alvast bedanken voor hun flexibiliteit en begrip. Mensen die het leuk vinden om te helpen bij de feestvreugde langs de route: hang gerust een vlag of andere versiering aan het huis! Sint en de pieten zullen zich dan helemaal welkom voelen in Amersfoort.”

VOLGEN MET GPS De kaart van de route en een uitgebreide omschrijving staat op www.amersfoort.nl/sinterklaas. Zoek een plek bij de op de kaart roze gekleurde straten uit. Als vuistregel gelden daarbij de volgende tijden: 14.00 tot 15.00 uur van de Balladelaan naar aan de Trekvogelweg; 15.00 tot 16.00 uur van de Trekvogelweg naar en aan de Bisschopsweg; 16.00 tot 17.00 uur van de Bisschopsweg naar aan de Kapelweg.
Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdag ook tijdens de rijtoer te volgen met een GPS tracker. De link naar de GPS tracker publiceert de gemeente Amersfoort op die website en deelt de gemeente via sociale media.

MUZIEK DJ Piet rijdt mee. De pietenband De Voortzetters spelen een stukje live mee in de route. Een beiaardier bespeelt het carillon van de Onze Lieve Vrouwetoren. Tussen 16.00 uur en 17.00 uur klinkt een sinterklaasrepertoire.

GEEN QR CODE De route is speciaal gemaakt om veilig en gezellig de Sint te onthalen, zonder dat een QR code nodig is. ,,Uiteraard gelden bij het evenement de coronaregels zoals vastgesteld door de Rijksoverheid. Geef elkaar dus de ruimte. Uiteraard is deze rijtoer onder voorbehoud van eventuele nieuwe of extra coronamaatregelen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie