Afbeelding
Photo by Markus Spiske on Unsplash

Koken, eten bestellen en uiteten gaan: Zo maak je duurzame(re) keuzes!

10 november 2021 om 15:22 Partnercontent

We weten allemaal dat de voedselindustrie veel invloed heeft op de natuur. Vind jij duurzaamheid belangrijk? Dan kan dit een punt zijn waar voor jou nog veel te verduurzamen valt. In dit artikel vind je een aantal tips die je gemakkelijk kunt toepassen. In dit artikel geven we je een aantal tips om duurzamer te koken, duurzamer eten te bestellen en duurzamer uiteten te gaan.  

Duurzamer koken 

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de vleesindustrie een enorm grote belasting is voor het milieu. Wil je duurzamer leven? Dan is het belangrijk om je vleesconsumptie te verminderen of helemaal te stoppen met het eten van vlees. Daarnaast is het verstandig om veelal seizoensproducten te eten, zo weinig mogelijk verpakte producten te kopen en niet te veel boodschappen in te slaan. Het is zonde (en niet duurzaam) om elke dag weer teveel eten te maken of boodschappen aan het einde van de week weg te moeten gooien. Ook tijdens het koken zelf kan je duurzame(re) keuzes maken. Laat de pan bijvoorbeeld niet onnodig lang op het vuur staan, doe de deksel op de pan wanneer je iets kookt en denk eens aan overstappen op inductie. 

Duurzamer bestellen 

Bestel jij vaak eten? Ook dan kan je bewuste keuzes maken. Kies voor de aanbieder die, net als jij, ook bezig is met duurzaamheid. Een patatje hoeft namelijk helemaal niet in een plastic bakje en plastic zak bezorgd te worden. Er zijn genoeg alternatieven op de markt. Zo zou een snackbar kunnen kiezen voor een suikerriet frietbakje in plaats van plastic. Plastic tasjes kunnen vervangen worden voor papier en soepbekers worden tegenwoordig ook gemaakt van duurzaam karton. Ook wat betreft vervoer van het eten zou je kunnen kijken naar welke horecazaak de meest duurzame keuzes maakt.  

Duurzamer uiteten 

Allereerst is het niet nodig om het hele land door te rijden voor een goed restaurant. Ook bij jou om de hoek zijn er waarschijnlijk genoeg leuke opties te vinden. Zo heb je al een eerste goede stap gezet, door de auto lekker te laten staan. Daarnaast zijn gelukkig steeds meer horecaondernemers bezig met duurzaamheid. Hoe weet je of een restaurant bezig is met duurzaamheid? Deze restaurants hebben vaak elk seizoen een nieuwe menukaart, met seizoensgebonden producten. Daarnaast bieden ze gerechten aan die gemaakt zijn van (veelal) vegetarische en regionale producten.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie