Vrouwenkoor Capricciosa
Vrouwenkoor Capricciosa Capricciosa

CONCERT: VROUWENKOOR CAPRICCIOSA BEZINGT NEDERLANDS-INDIE

2 november 2021 om 15:58 Lokaal Deel je nieuws

CONCERT

VROUWENKOOR CAPRICCIOSA BEZINGT NEDERLANDS-INDIE

Wat: Concert

Met het programma ‘Mijn hart is op twee plaatsen tegelijk’ stelt vrouwenkoor Capricciosa het Nederlands-Indische verleden centraal

Muzikale leiding: Hannie Slingerland

Met medewerking van: pianist en componist Hans Erik Dijkstra, zangsolist Mirjam de Groot en schaduwspel door Dominique Roskott.

Waar: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4 in Amersfoort.

Wanneer: zondag 21 november. Aanvang 15.30 uur. Zaal open om 15.00 uur.

Vrouwenkoor Capricciosa is een Amersfoorts toonkunstkoor onder leiding van de Amersfoortse dirigent Hannie Slingerland. Capricciosa onderscheidt zich door hoge muzikale kwaliteit, door samenwerkingen met uitstekende solisten en instrumentalisten en door zeer afwisselend en uitdagend repertoire.

Het programma ‘Mijn hart is op twee plaatsen tegelijk’ is bijzonder divers, in zowel periode en componisten als sfeer. Op het programma staan intrigerende, zelden uitgevoerde werken van de op Soerabaja geboren Constant van de Wall, een nieuwe compositie van Hans-Erik Dijkstra op het gedicht ‘Mijn hart is op twee plaatsen tegelijk’ van Willem Wilmink, ‘Songs of survival’ zoals gezongen door vrouwenstemmen in de kampen en een aantal bekende en minder bekende Krontjongliederen en pantuns.

Capricciosa draagt met dit Nederlands-Indisch getinte programma bij aan de viering van 75 jaar bevrijding. Aanvankelijk stond de uitvoering najaar 2020 gepland. Met de COVID-crisis is de uitvoering doorgeschoven naar najaar 2021.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie