Afbeelding
Keistadnieuws

Amersfoort wordt een stukje groener dankzij project Steenbreek Openbare Ruimte

29 oktober 2021 om 08:09 Natuur en milieu

AMERSFOORT Op diverse plaatsen in de stad is het nieuwste resultaat van project Steenbreek Openbare Ruimte goed zichtbaar. Het doel van dit project is om overbodige bestrating te vervangen door groen. 

In de periode 2019-2022 stelt de gemeente Amersfoort twee miljoen euro uit het programma ‘Uitvoering groenvisie’ beschikbaar voor projecten die de stad moeten vergroenen. Steenbreek Openbare Ruimte is een van die projecten. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ wordt de stad groener gemaakt.

VERGROENING In 2019 dienden de bewoners van Bergkwartier, Nieuwland, Hooglanderveen, Soesterkwartier en Bergkwartier 166 vergroeningskansen in. Daaruit zijn 25 projecten ontstaan. Die zijn vorig najaar uitgevoerd. Vorig jaar dienden de bewoners van Liendert, Kattenbroek en Zielhorst in totaal 79 vergroeningskansen in. Daaruit zijn 24 projecten ontstaan die nu hun voltooiing naderen.

Een overzicht van de locaties en plantensoorten staan op de pagina Ontwerpen Steenbreek. Volgens planning vinden rond deze periode de laatste civiele- en beplantingswerkzaamheden van 2021 plaats.


Foto: Keistadnieuws

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie