Lijsttrekker Menno Fousert.
Lijsttrekker Menno Fousert. Gemeente Amersfoort

Amersfoort2014 maakt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen bekend

21 oktober 2021 om 14:12 Politiek Gemeenteraadsverkiezing 2022

AMERSFOORT De lokale partij Amersfoort2014 is in maart 2022 toe aan haar derde deelname aan de verkiezingen, na in 2018 van één naar drie zetels te zijn gegroeid. Lijsttrekker en huidig fractievoorzitter Menno Fousert werd reeds afgelopen zomer door de leden gekozen, inmiddels zijn de eerste dertien kandidaten van de lijst bekend.

Fousert wil ook in een nieuwe raadsperiode ‘met een divers team aan de slag met de controlerende taak van gemeenteraadslid’. Nummer twee voor Amersfoort2014 is Sieta Koet-Minis. De Kapitein bij de Koninklijke Luchtmacht b.d. wil graag door met het raadswerk. Nieuw op de lijst is nummer drie Thomas van der Eerden: ,,Toen ik in Amersfoort kwam wonen, werd Amersfoort kort daarna de Groenste Stad van Europa en was daarnaast een plek waar je een betaalbare woning kon vinden in de Randstad. Die balans moeten we blijven bewaken. Daarbij moeten wij onszelf de vraag durven stellen hoever Amersfoort nog kan groeien.” Jan Gerritsjans en Chris Bruijnes complementeren de top-5.

Martin Lorijn, Maaike Varwijk, Nico de Leeuw, Wietske Stoelinga, Dave kok, Jan Bijvank, Henk Willem Otten en Toon van Dijk zijn de nummers zes tot en met twaalf op de lijst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie