De tiende editie van het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op' komt uit het centrum van Amersfoort.
De tiende editie van het programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op' komt uit het centrum van Amersfoort. KRO-NCRV

Anita Witzier in Amersfoort met televisieprogramma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’

7 oktober 2021 om 15:29 Mensen

Op dinsdag 2 november, Allerzielen, is voor de 10e keer op rij de terugblik van KRO-NCRV op het afgelopen jaar te zien. Voor wie steek jij een kaarsje op? komt dit keer vanuit het centrum van Amersfoort en Anita Witzier brandt samen met nabestaanden een kaars om de herinnering levend te houden.

Na de stille, ingetogen herdenkingen in coronatijd is er weer ruimte om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen over veerkracht, liefde en licht. In de uitzending van Voor wie steek jij een kaarsje op? wordt ook stilgestaan bij sporticoon Bibian Mentel en Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens. Daarnaast aandacht voor fataal geweld tegen vrouwen en de mentale gezondheid van jongeren. Speciaal voor deze uitzending vertolken de 3JS een akoestische versie van het nummer ‘Vreemde leegte’ dat is opgedragen aan het overleden dochtertje van Jan Dulles.

VRAGEN STELLEN De uitzending gaat na afloop online verder op het platform www.voorwiesteekjijeenkaarsjeop.nl. Antia Witzier brengt daar een ode aan de liefde met nabestaanden. Kijkers kunnen vragen stellen aan rouwdeskundige Manu Keirse. Hij is specialist op het gebied van rouw en verlies en weet met zijn praktische adviezen mensen verder te helpen en te troosten. Op dezelfde website is het ook mogelijk om online een kaarsje op te steken voor overleden dierbaren.

Voor wie steek jij een kaarsje op? is dinsdag 2 november om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie