Afbeelding
Stichting Met je hart Amersfoort

‘Een lach, een traan en mooie levensverhalen’ tijdens diner voor ouderen in Amersfoort

7 oktober 2021 om 07:39 Maatschappelijk

AMERSFOORT Twaalf ouderen kwamen dinsdag samen voor een diner georganiseerd door Stichting Met je hart. Vrijwilligers pikten hen thuis op, begeleidden hen aan tafel en brachten de ouderen weer thuis. Het werd een gezellige bijeenkomst met hartverwarmende gesprekken.

,,Ik kijk heel tevreden terug op een geslaagde avond. Er was ruimte voor een lach, een traan en vooral mooie levensverhalen”, zegt oprichter en coördinator van de stichting in Amersfoort, Xenia Hageman. ,,Wij willen deze mensen momenten geven om naar uit te kijken. Samen aan tafel zitten verbindt en doet je ontdekken dat we elkaar kunnen treffen in levenservaringen die gelukkig of minder gelukkig zijn. En het is ongelooflijk leuk om iedereen opgedoft aan tafel te zien zitten en na afloop vol verhalen naar huis te zien gaan. De volgende ontmoeting is in november. Waar deze plaatsvindt? Dat is nog een verrassing.”

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid, die in Amersfoort samenvalt met de Week van de Ontmoeting. Een week waarbij extra aandacht uitgaat naar verbinding met elkaar. Stichting Met je hart Amersfoort organiseert gedurende het hele jaar ontmoetingen voor ouderen die behoefte hebben aan extra gezelligheid. Omdat zij veel alleen zijn, niet veel mensen meer om zich heen hebben of minder goed ter been zijn. Het doel van de stichting, inmiddels in 38 Nederlandse gemeenten actief, is het verzachten van eenzaamheidsgevoelens onder ouderen. En dit op een gelijkwaardige manier in een warme sociale setting.

Meer informatie is te vinden op www.metjehart.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie