Afbeelding
Pixabay

Provincie vernieuwt online druktemonitor

4 oktober 2021 om 13:59 Recreatie

AMERSFOORT Een dagje erop uit en de ruimte opzoeken? In alle rust een herfstwandeling maken of lekker een terrasje pakken in de zon? Op de Druktemonitor Utrecht kunnen inwoners en bezoekers aan de provincie in één oogopslag zien waar het druk of rustig is en welke andere opties er zijn. De online monitor werd vorig jaar gelanceerd en is nu doorontwikkeld.

,,Gelukkig kunnen we er steeds meer samen op uit”, zegt gedeputeerde Arne Schaddelee. ,,Onze provincie heeft prachtige parels die het bezoeken meer dan waard zijn. De ondernemers in de gastvrijheidssector kijken na een zwaar jaar uit naar ieders komst. Juist nu is het gebruiken van de Druktemonitor van belang. Door het bezoek te spreiden, kan iedereen op zijn of haar manier blijven genieten van alle mooie plekken die onze provincie te bieden heeft, en ook makkelijker de minder bekende plekken ontdekken.” 

Daarnaast is de provincie een speciale campagne gestart om bewoners meer bekend te maken met de (vernieuwde) Druktemonitor. Met name de wijze van data verzamelen is veranderd. De actuele informatie op de kaart komt van Resono. Op basis van anonieme locatiegegevens geeft Resono een schatting van het aantal bezoekers in een specifiek gebied. De schattingen worden doorgegeven aan de provincie Utrecht en via de website www.druktemonitorutrecht.nl doorvertaald naar hoe rustig of druk het is (relatieve drukte). Aan iedere gebruiker van de app is volgens de provincie expliciet toestemming gevraagd voor het gebruik van locatiegegevens. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie